Bakan Arslan: Değerlerimizin Yarıştırılmasını Doğru Bulmuyoruz - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Arslan: Değerlerimizin Yarıştırılmasını Doğru Bulmuyoruz

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüp Tüneli'nin ismi ile ilgili açılan anketin amacının dışına çıktığını söyledi. Arslan, "Değerlerimizin yarıştırılmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

10.12.2016 15:15  Güncelleme: 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

20 Aralık'ta hizmete girecek Avrasya Tüneli'nde incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tünelin isim tartışmasıyla ilgili, "Biz insanımızdan ilginç farklı bir isim gelebilir derken, insanımızın ve ülkemizin çok önemli değerlerini çarpıştırır, yarıştırır hale geldiler. Biz zenginliklerimizi ve değerlerimizi yarıştırarak bir yere varamayız" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 20 Aralık'ta hizmete açılacak olan Avrasya Tüneli'nde incelemelerde bulundu. Yapım aşamalarını incelediği tünelin içinden arabasıyla geçen Bakan Arslan, ardından basın mensuplarıyla bir araya gelerek hem tünelin ismiyle ilgili tartışmalara yanıt verdi hem de işleyişiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"10 GÜN SONRA BİTMİŞ OLACAK"

Açılışından önce herhangi bir eksiklik olup olmadığını incelediklerini ifade eden Bakan Arslan, "3 yıldır gece gündüz bir gayret bir çalışma vardı, 10 gün sonra bitmiş olacak. Avrasya Tüneli'nde Göztepe'den Kazlıçeşme'ye 15 kilometrelik bir mesafeden bahsediyoruz. Biz burayı 15 dakikada geçmiş olacağız. Sadece Avrupa ve Asya'yı tüneller kısmını düşünürseniz de 4,5 dakikada bir kıtadan diğerine geçmiş olacağız.

Bakan Arslan: Değerlerimizin Yarıştırılmasını Doğru Bulmuyoruz

"DÜNYANIN EN ÖNEMLİ MÜHENDİSLİK PROJESİ"

Avrasya'yı otomobiller kullanacak, büyük araçları bu tünele sokamayacağız. Tarihi yarımada üzerindeki trafik yükünü azaltmış olacağız, yarımada üzerinde uzun seyahat yapmayarak tarihi yarımadayı da korumuş olacağız. Bu projemiz bir çok ödül almıştı ama en son bundan 1 buçuk ay öncesinde Amerika'da dünyanın en önemli mühendislik projelerini yarıştığı bir ortamda ödül aldı kaldı ki başvuruda bulunmamıştık. Dünya bu büyük projeleri gıptayla izliyor.

Bakan Arslan: Değerlerimizin Yarıştırılmasını Doğru Bulmuyoruz

"ÖNERİ ALALIM İSTEDİK"

Bundan 10 gün önce insanımızın bize bir isim önerisi olabilir mi diye yola çıktık. Bizim amacımız insanımızın 150 yıllık rüyası olan dünyada bir ilk olan bu tünele çok da çarpıcı, insanımızla bağdaşan bir isim önerisi gelebilir mi, öneri alalım istedik. Ancak umduğumuzdan ve beklediğimizden çok farklı bir mecraya çekildi, bu bizi üzdü,üzmeye devam ediyor. İnsanlarımız zaman zaman ortaya çıkıp o projeyi istemeyiz, bu projeyi istemeyiz, İstanbul'un silüetine zarar verir diye ortaya çıkanlar ne zaman gördüler bu proje tam tersine katkı sağlıyor o zaman olayı bir başka noktaya çektiler" diye konuştu.

Bakan Arslan: Değerlerimizin Yarıştırılmasını Doğru Bulmuyoruz

"DEĞERLERİMİZİ YARIŞTIRARAK BİR YERE VARAMAYIZ"

Avrasya Tüneli'nde çalışan tüm mühendis ve çalışanlara teşekkür eden Bakan Arslan, "Bir başka polemik oluşturdular. Biz insanımızdan ilginç farklı bir isim gelebilir derken, insanımızın ve ülkemizin çok önemli değerlerini çarpıştırır, yarıştırır hale geldiler. Bu da gerçekten amacından saptı. Niye saptı efendim Ulu Önder Atatürk'ü alıp başkalarıyla yarıştırıyorlar. Atatürk hepimizin değeri, hatta dünyanın değeri. Atatürk'ün ismini alıp yarıştırmaya sokmak, yarıştırıyor olmanın bence anlamı bu projeye saygıdan değil tam tersine ülkede ikilik yaratılması üzerine kurulan bir senaryonun parçasıdır. Abdülhamit Han'ı aldılar, yarıştırıyorlar bundan 160 sene önce denizin altından kıtaları birleştirmeyi düşünmüş öngörmüş böyle bir düşünceyi hayal olarak bile olsa insanımızın önüne koymuş. Mevlana'yı yarıştırıyorlar, Hacı Bektaş-i Veli'yi yarıştırıyorlar. Biz zenginliklerimizi ve değerlerimizi yarıştırarak bir yere varamayız" diye konuştu.

Bakan Arslan: Değerlerimizin Yarıştırılmasını Doğru Bulmuyoruz

Bakan Arslan: Değerlerimizin Yarıştırılmasını Doğru Bulmuyoruz
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bakan Arslan: Değerlerimizin Yarıştırılmasını Doğru Bulmuyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili: Bireysel Kredi Kartı Borçları Yüzde 155 Arttı
    12:11 CHP Milletvekili: Bireysel Kredi Kartı Borçları Yüzde 155 Arttı

    CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, bireysel kredi kartlarında bankaların takibine düşen borç tutarının son bir yılda yüzde 155 artarak 20,5 milyar TL'ye ulaştığını belirtti. Ateş, vatandaşların yükselen faiz oranlarına rağmen kredi kartlarına mecbur kaldığını ve bu durumun yoksullukta artış ve borç sarmalı riski yarattığını ifade etti. Ayrıca, kredi kartıyla yapılan harcamalarda market ve AVM'lerdeki harcamaların yüzde 87 arttığı, nakit çekimlerin ise yüzde 103 arttığı bilgisi paylaşıldı.

  • Muğla'da Güneş Enerji Santrali Projesi Devam Ediyor
    12:04 Muğla'da Güneş Enerji Santrali Projesi Devam Ediyor

    Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe Denizova Mahallesi'nde kurulan Güneş Enerji Santrali projesi hızla ilerliyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Muğla'ya yıllık 9.3 Milyon Kwh elektrik üretilecek ve karbon emisyonu azaltılacak.

  • Sapanca'da Beton Yığınına Dönen İlçe
    12:04 Sapanca'da Beton Yığınına Dönen İlçe

    Para kazanma hırsı, belediyenin denetim yapmaması, eskiden tarımla anılan Sapanca'yı adeta mahvetti. Meyvesi ile ünlü ilçede artık tarlalardan bungalov yetişiyor. Ağaçların yok edildiği Sapanca beton yığınına dönmüş durumda.

  • Osmaniye'de 1950'lerden kalma traktörüyle çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan
    12:00 Osmaniye'de 1950'lerden kalma traktörüyle çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan, 1950'lerde üretilen, hurda fiyatına satın alıp tamir ettiği traktörünü hem tarımda hem de günlük işlerinde kullanıyor. Yavuzarslan, traktörüne çok özen gösterdiğini ve satmayı düşünmediğini belirtiyor.

  • Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak
    12:00 Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin rüzgar enerjisi alanında Avrupa'da en iddialı 5 ülkeden biri olduğunu belirterek, İzmir'in bu liderlik sürecinin Türkiye'de öncü şehri olacağını söyledi. Kacır, İzmir'e yapılan yatırımlar ve kurulan altyapılarla Türkiye'nin rüzgar enerjisinde lider ülke olacağını ve yerli türbinlerin kullanılmasını hedeflediklerini ifade etti.

  • CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor
    11:57 CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor

    CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Türkiye ekonomisindeki yanlış ekonomi politikalarının tekstil sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, sektörün yarısının iflas noktasına geldiğini söyledi. Bingöl, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları dinledi ve sektörün geleceği konusunda endişelerini dile getirdi. Maliyetlerin artması, kredi imkanlarının azalması ve dış rekabetin artması gibi faktörlerin sektörü zor durumda bıraktığını ifade eden Bingöl, gereken önlemlerin alınmaması halinde Türkiye'nin üretim potansiyelinin kaybedileceğini vurguladı.

  • Fatih Erbakan: Türkiye'nin beka sorunu emeklilerin sorunudur
    11:55 Fatih Erbakan: Türkiye'nin beka sorunu emeklilerin sorunudur

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yozgat Yerköy’de; "Bugün Türkiye'nin bir beka sorunu varsa o da emeklinin beka sorunudur. Asgari ücretlinin beka sorunudur. Çiftçinin, köylünün beka sorunudur. Şu mübarek Ramazan gününde insanları yüz gram peynire, yüz gram hurmaya muhtaç bir halde yaşatmak mecburiyetinde bırakıyorlar. Millete reva mı bu" dedi.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile ilişkilerin ilerlediğini belirtti
    11:53 ATO Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile ilişkilerin ilerlediğini belirtti

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son yıllarda ilerlediğini, iki ülke arasında yatırım ve iş birliği zeminini oluşturmak üzere çok sayıda anlaşma imzalandığını belirterek, "Özbekistan ve Türkiye arasındaki siyasi,...


Advertisement