Balıkçılıkta Kaçak Avcılıkla Mücadele - Son Dakika
Yerel

Balıkçılıkta Kaçak Avcılıkla Mücadele

Balıkçılıkta Kaçak Avcılıkla Mücadele

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince baraj göllerinde yapılan denetimlerde yasadışı avcılıkta kullanılan 4 bin 500 metre balık ağına el konularak, yasak ihlalinde bulunan kişilere idari para cezası uygulandı.

14.06.2016 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince baraj göllerinde yapılan denetimlerde yasadışı avcılıkta kullanılan 4 bin 500 metre balık ağına el konularak, yasak ihlalinde bulunan kişilere idari para cezası uygulandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür V. Nail Kırmacı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında deniz ve iç sulardaki su ürünleri avcılığına bazı yasak, sınırlama ve yükümlülükler getirilmekte, getirilen bu düzenlemelere uyum açısından da kontrol ve denetim faaliyetleri yürütülmektedir. Denetimler, İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimiz elemanları tarafından rutin veya ihbara dayalı olarak yapıldığı gibi, etkinliği daha da artırmak amacıyla, farklı İlçe Müdürlüklerinden oluşturulan denetim ekipleri ile de eş zamanlı ve çapraz denetimler şeklinde de gerçekleştirilmektedir. Bu çerçevede, İl Müdürlüğümüz Su Ürünleri Denetim Elemanları tarafından, Ayvacık ilçesi Hasan Uğurlu Baraj Gölü, Vezirköprü ilçesi Altınkaya ve Susuz Baraj gölleri ile Bafra ilçesi Derbent Baraj Gölü ve Balık Gölleri kompleksinde, su ürünleri av yasakları ve avcılıkta kullanılması yasak olan av araçları yönünden kapsamlı denetimler yapılmaktadır. 01-12 Haziran 2016 tarihleri arasında hafta sonları da dahil olmak üzere iç sularda yapılan denetimler sonucunda yasadışı avcılıkta kullanılan 25 adet (4 bin 500 metre) balık ağına (misina ağ) el konularak yasak ihlalinde bulunan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince idari para cezası işlemi uygulanmıştır" dedi.

Nail Kırmacı, denetimlerdeki amacın su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanarak, üretimi artırmak, stoklarının korunması ve sürdürülebilir su ürünleri avcılığının sağlanması olduğunu belirterek bu anlamda avlanma yasağı döneminde denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini vurguladı. Kırmacı, "Balıkçıların yasaklanmış av araç ve gereçlerini kullanmaması ve avlanma kurallarına riayet etmeleri büyük önem taşımaktadır" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkçılıkta Kaçak Avcılıkla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement