Bambu Kulesiyle Havadan Su Üretecekler - Son Dakika
Dünya

Bambu Kulesiyle Havadan Su Üretecekler

Etiyopya'da faaliyete geçirilen Bambu Kulesi projesi, ülkedeki su sıkıntısına çare olacak.

10.01.2015 21:22  Güncelleme: 22:42

Afrika'nın su sorununu çözmek için önemli bir adım atıldı. Mühendisler Etiyopya ve benzeri gelişmekte olan ülkelerdeki su ihtiyacına çözüm bulmak için yeni bir proje geliştirdi. WarkaWater adı verilen ve örgülü bambu kafeslerinden yapılan kuleler, en yeni sürdürülebilir su kaynaklarından biri olacak.

YAĞMUR,SİS VE ÇİĞDEN SU ELDE EDECEK

Architecture and Vision firmasından Arturo Vittori ve ekibi tarafından tasarlanan WarkaWater, yağmur, sis ve çiğden su elde edebiliyor. Havadaki nemi toplayan hava bacaları gibi işleyen bambu kuleler, nemi tutarak bir musluğa bağlı olan hijyen tankına aktarıyor.

GÜNDE 50-90 LİTRE ARASI SU ÜRETECEK

Kickstarter'da başlatılan bağış kampanyasıyla protipten gerçeğe dönüştürülen WarkaWater, günde 13 ila 26.4 galon (50-90 litre) su elde edilmesini sağlıyor. Elde edilen miktar kişi başına kullanım için çok yüksek olmasa da, su sıkıtısı çeken 60 milyonluk Etiyopya'da sürdürülebilir bir kaynak elde edilmiş olacak.

KURULAN HER KULE BİN DOLARA MAL OLDU

Yaklaşık 1000 dolara mal olan her bir bambu kulesi, 9 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğinde. Prototipine göre genişletilen ve su kapasitesi artırılan kulelerin, bir sonraki aşamada çiğli havalarda daha etkin olmasını sağlayacak materyalle üretilmesi planlanıyor.

Bambu Kulesiyle Havadan Su Üretecekler
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Bambu Kulesiyle Havadan Su Üretecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Cemoymak: Afrika icin super bir proje oralari gezmeden suyun degeri anlasilmiyor sehir merkezlerinde evllerin cogunda musluktan su akmiyorsadece her sabah su tasiyicilari su testilerini dolduruyor inanilmaz zor bir yasam 4 0 Yanıtla
  • Kemal Sunar: Süper fikir. Ama günde sadece 50- 90 litre mi Ollo ollo 1 2 Yanıtla

Advertisement