Barbaros Kayan, Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri'nde 3. Oldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Barbaros Kayan, Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri'nde 3. Oldu

2016 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri'nde Barbaros Kayan'ın "Devingen Portreler" isimli fotoğraf serisi üçüncü oldu.

26.04.2016 15:20

2016 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri'nde Barbaros Kayan'ın "Devingen Portreler" isimli fotoğraf serisi üçüncü oldu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 186 ülkeden 230 binin üzerinde fotoğrafla rekor sayıda katılım olan yarışmada, Kayan'ın çalışması "Kavramsal" kategorisinde 3. seçildi.

Çalışmalarında sosyal olaylar, siyaset, hareket halinde olmaya ve sokaklara odaklanan belgesel fotoğrafçısı ve multimedya sanatçısı Kayan'ın çalışmaları, Time, Le Monde, Le Figaro, The Guardian ve İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde de yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Barbaros Kayan, ödülün motive edici olduğuna işaret ederek, "Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri, dünyanın en prestijli ödüllerinden biri ve mültecilerin sorunlarına dikkat çeken bir projeyle dereceye girmek kesinlikle harika bir duygu." ifadelerini kullandı.

Dünya Fotoğraf Organizasyonu tarafından başlatılan ve her yıl dünyanın en iyi fotoğraflarını seçen yarışma, fotoğrafçılık sektöründe, ödül kazanan ve finale kalan fotoğrafçıların kariyerini şekillendirme gücüne sahip, etkili bir mecra olarak öne çıkıyor.

Bu sene 9.'su düzenlenen yarışmada, ödül sahipleri, finalistler ve kısa listeye kalan isimlerin çalışmaları, 8 Mayıs'a kadar Londra'daki Somerset House'da açılan 2016 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri Sergisi'nde görülebilecek.

Kazanan fotoğraflar ayrıca www.worldphoto.org adresinden satın alınabilen 2016 ödül kitabında da yayınlanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Barbaros Kayan, Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri'nde 3. Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement