Barça'ya Dur Durak Yok: 0-5 - Son Dakika
Spor

Barça'ya Dur Durak Yok: 0-5

Barça\'ya Dur Durak Yok: 0-5

La Liga'ya fırtına gibi başlayan Barcelona, Levante deplasmanında da esti.

22.09.2014 00:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

La Liga'da yoluna gol bile yemeden devam eden Barcelona, Levante deplasmanında da zorlanmadı. İlk yarıda 2-0'lık üstünlüğü eline alan Barça, rakibinin on kişi kalmasından da faydalanarak maçı 5-0'lık skorla tamamladı ve üç puanın sahibi oldu.

MUHTEŞEM HARMONİ

Maçın başlama vuruşundan itibaren üstünlüğü ele alan Barcelona, özellikle hücumda çizdiği uyumlu görüntüyle dikkat çekti. Messi, Iniesta, Neymar ve Rakitic'in etkili paslarıyla üst üste pozisyonlar bulan Katalan temsilcisi, aradığı golü de 34. dakikada buldu. Messi'nin aşırtma ara pasında markajcısından sıyrılan Neymar, hızla ceza alanına girdi. Kaleciden sıyrılan Brezilyalı yıldız, topu boş ağlara yuvarladı: 0-1. Golden sonra da Barça'nın baskısı sürdü. 41. dakikada Iniesta'nın sol çaprazdan attığı aşırtma pası kontrol etmeye çalışan Messi, Vyntra'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi ve Yunan oyuncuyu oyundan attı. Ancak Messi, bu penaltı vuruşunda yararlanamadı. Arjantinli oyuncu, kaleciyi ters köşeye yatırsa da topu üstten auta gönderdi. Barça, kaçan penaltıya rağmen moralini bozmadı ve baskısını sürdürdü. 44. dakikada Sağ kanattan ceza alanına giren Ales'in ortasında Rodas topu kafayla uzaklaştırdı. Sonrasında Simao'dan seken topu Rakitic, ceza sahası dışında önünde buldu. Sağ ayağının dışıyla çektiği sert şutta top kalecinin uzanamayacağı köşeden ağlarla buluştu: 0-2.

İlk yarıda başka gol olmadı ve soyunma odasına Barcelona'nın üstünlüğüyle gidildi.

VİTESİ ARTIRDILAR...

Barcelona, tempoyu ikinci yarıda da düşürmedi. Rakibinin 10 kişi kalmasını iyi değerlendiren konuk ekip, farkı artırmakta zorlanmadı. 51. dakikada sakatlanan Neymar'ın yerine oyuna giren Sandro, oyuna girdikten altı dakika sonra golünü attı. Victor'un kaptırdığı topu alan Busquets, derinlemesine bir pasla Messi'yi gördü. Bir anda ceza sahasına giren Messi, yandan gelen Sandro'ya pasını çıkardı. Genç oyuncu da topu köşeden ağlara yolladı: 0-3. Bu golden yedi dakika sonra Mathieu'nün pasını alan Alba, Sandro'yla verkaç yapıp ceza alanına daldı. Sıfıra inip ortaya çevirdiği pası tamamlayan Pedro, farkı dörde çıkardı.

Yaptığı iki asistle dikkat çeken Messi, 77. dakikada sahneye çıktı. Oyunu eliyle başlatmaya çalışan Levante kalecisi Jesus Hernandez, topu elinden kaçırdı. Boşta kalan topu alan Messi, sağ ayağıyla aşırtma bir vuruş yaptı ve kaleciyi avladı: 0-5. Barcelona atakları bu golden sonra da sürdü. Xavi'nin ceza sahasına yolladığı pasta Mathieu, kafayla topu arka direkteki Pedro'ya indirdi. Pedro, topa yetişemedi ve altıncı gol fırsatını kaçırdı. Kalan sürede başka gol olmayınca üç puan Barcelona'nın oldu.

Katalan ekibi bu skorla puanını 12'ye yükseltti. Levante ise 1 puanla son sırada kalmayı sürdürdü.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Barça'ya Dur Durak Yok: 0-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement