Barcelona Başkan Yardımcısı Javier Faus: "Kek Kalıbının Dışına Çıkan Buradan Gider" - Son Dakika
Spor

Barcelona Başkan Yardımcısı Javier Faus: "Kek Kalıbının Dışına Çıkan Buradan Gider"

Barcelona Başkan Yardımcısı Javier Faus: "Kek Kalıbının Dışına Çıkan Buradan Gider"

Barcelona Başkan Yardımcısı Javier Faus, üç büyüklere ders verdi:"Bizim bir bütçemiz var. . Bu bütçenin üstünde olan maaşları kesinlikle ödemiyoruz.

24.09.2014 08:53

Dünyanın en büyük kulüplerinden olan Barcelona’nın Başkan Yardımcısı Javier Faus, Akşam gazetesine açıklamalarda bulundu. Faus, takım içindeki maaş dengesi hakkında çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

- Türkiye’deki her takımda oyuncular arasındaki maaş dengesinde sıkıntılar var. Siz bu dengeyi nasıl sağlıyorsunuz?

Gerçekten çok güzel bir soru. Bu dünyadaki tüm kulüplerin yaşadığı çok zor bir durum. Bizim bir bütçemiz var. Bu bütçenin üstünde olan maaşları kesinlikle ödemiyoruz. Maksimum bir ücret sınırımız var. Kendi gelirimizi kaynaklarımızla elde ediyoruz. Bu doğrultuda bir maaş yüzdesi belirliyoruz. Biz futbolculara ödediğimiz ücretleri bu yüzde dışında vermiyoruz. Eğer teknik ekipten birisi, bizden bir futbolcunun maaşını arttırma talebinde bulunursa, bu durumda bizim de gelirlerimizi paralel olarak yükseltmemiz gerekiyor. Ama gelirimiz yükseltemiyorsak maaşları yükseltmiyoruz.

- Lionel Messi olsa bile mi?

Biz de futbolcu ayrımı yok. Bu kulüp için geçerlidir. Takımdaki 25 kişi için de kurallar aynıdır. Kulübün stratejik bir kararıdır, bu kek kalıbı içindeki pastayı nasıl ayırması. Kek kalıbının dışına çıkan buradan gider.

- Ülkemizdeki büyük kulüp yöneticileri arasında gerilim çok yüksek. Real Madrid ya da Espanyol yöneticileri ile böyle bir durum oluyor mu?Espanyol ile böyle bir durum olmuyor. Ama Real Madrid ile büyük bir rekabetimiz var. Sonuçta Ajax, Liverpool, Milan gibi takımlarla da büyük bir rekabetimiz var. Sizde yöneticiler kavga mı ediyor? Biz Real Madrid ile bir sıkıntı yaşamayız. Onlar olmazsa Barcelona da olmaz. Yöneticiler ile çok kurumsal bir iletişimimiz var. Olması gerektiği gibi. Tabii ki biz Barcelona’nın kazanmasını istiyoruz. Onlar da Real Madrid’in kazanmasını istiyor. Sonuç olarak bizim ilişkimiz çok iyi.

- Peki Lionel Messi’yi satar mısınız?

Bu imkansız. Messi bizim oyuncumuz. Kimseye satma gibi bir düşüncemiz yok.

- Arda Turan’ı transfer etmek istediniz mi?

Arda Turan benim de beğendiğim bir oyuncu. Ama onu hiçbir zaman transfer gündemimize almadık. Çünkü Arda'nın oynadığı mevkide bizim birçok oyuncumuz var, o yüzden Arda ihtiyaç duyduğumuz bir oyuncu değil. Ama kendisi çok başarılı ve iyi bir oyuncu.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Barcelona Başkan Yardımcısı Javier Faus: 'Kek Kalıbının Dışına Çıkan Buradan Gider' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement