Barış İçin Dinlerarası Maç'a Doğru - Son Dakika
Güncel

Barış İçin Dinlerarası Maç'a Doğru

Futbol dünyasının yıldızları dinlerarası barış için ter dökecek Monsenyör Karcher: “Papa karşılaşmaya gitmeyecek ama mesajını maç öncesinde oyuncuların kendisini ziyaretinde verecek” Inter Kulübü Başkan Yardımcı Zanetti: “Böyle bir şeyi organize etmek gurur vesilesi”

25.08.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Futbolun birleştirici özelliğinden yararlanılarak Roma'da gelecek hafta yapılacak Barış İçin Dinlerarası Maç, futbol dünyasının eski ve aktif futbol yaşatısını sürdüren yıldızlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un fikir babası olduğu, Arjantinli eski futbolcu Inter Kulübü Başkan Yardımcısı Javier Zanetti'nin hayır işleriyle uğraşan vakfının organize ettiği ve farklı dinlere mensup futbol dünyasının eski ve mevcut 50 yıldız ismini bir araya getirecek Barış İçin Dinlerarası Maç'ın tanıtımı, Vatikan Radyosu'nda gerçekleştirilen basın toplantısında yapıldı.

Roma Olimpiyat Stadı'nda 1 Eylül Pazartesi yerel saatle 20.45'te başlayacak karşılaşmada, milli futbolcu Emre Belözoğlu, Türk asıllı Alman milli futbolcu Mesut Özil, Galatasaray forması giyen Urguaylı Fernando Muslera, bir dönem Fenerbahçe forması giyen stoper Uruguaylı Diego Lugano, Arjantinli yıldız Lionel Messi, İtalyan Gianluigi Buffon, Kamerunlu golcü Samuel Eto'o, Ukraynalı Andriy Shevchenko, İtalyanların eski yıldızları Roberto Baggio ve Filippo Inzaghi gibi çok sayıda yıldız isim forma giyecek.

Barış İçin Dinlerarası Maç'ta takımlardan birinin antrenörlüğü Arjantin Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Gerardo "Tata" Martino, diğerininkini ise İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal'i çalıştıran Fransız Arsene Wenger yapacak.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) de düzenleyicileri arasında yer aldığı karşılaşmanın hasılatının, "Scholas Occurrentes" ile "Pupi Vakfı"nın, "Bir başka hayat" adıyla başlattığı; Buenos Airesli binlerce bebek ve çocuğun faydalanacağı bir okul ağı projesine aktarılacağı belirtildi.

FAO'nun destek verdiği Barış İçin Dinlerarası Maç'ta aynı zamanda, "Barış olmadan açlık sona ermez, açlık bitirilmeden barış" olmaz mesajı da verilecek.

Dünya yıldızlarının katılacağı bu önemli maçta organizatör kurumlar olan İtalyan lastik firması Pirelli ve otomotiv firması Fiat çeşitli hayır organizasyonları yapacak. Formula 1 pilotları tarafından imzalanan Pirelli lastiği ile maça çıkacak futbolcuların imzalayacağı Fiat Panda marka arabanın hayır maksatlı açık artırmaya çıkarılacağı bildirildi.

-Papa maçı izlemeyecek-

Maçın basın toplantısında konuşan Vatikan Başbakanlığı Protokol ve Tören İşleri Sorumlusu Monsenyör Guillermo Karcher, maça fikir babalığı yapan ruhani liderin, Olimpiyat Stadı'nı gelmeyeceğini açıklayarak, "Papa karşılaşmaya gitmeyecek hatta izlemeyecek. Televizyon da asla izlemez" dedi.

Karcher, karşılama öncesinde barış maçının katılımcıları futbolcular ve organizatörleriye Vatikan'daki 6. Paulus salonunda bir araya geleceğin ve maça yönelik mesajını burada vereceğini bildirdi.

Maç öncesi Papa'nın stada bir bağlantı yapıp yapmayacağı sorusuna da Karcher, ruhani liderin sürprizlere açık olduğunu ifade ederek, "Papa'nın yaratıcı olduğunu biliyoruz" diyerek, sürpriz olabileceği sinyalini verdi.

Monsenyör Karcher, sahada olacak tüm oyuncuların dini mezheplerin entegrasyonu ve diyaloğu teşvik edeceklerini belirtti.

Karşılaşmanın naklen yayınını üstlenen İtalyan devlet televizyonu RAI'nin başkanı Annamaria Tarantola da, hoşgörü, diyalog, entegrasyon üzerine düşünülmesi gerekliliğini belirterek, böyle bir organizasyonda RAI'nın olmamasının düşünülemeyeceğini söyledi.

Organizatörlerden eski Arjantinli futbolcu Javier Zanetti de, dünyanın barışa böyle ihtiyacı olduğu bir zaman böyle bir maçı düzenlemenin kendisi için bir gurur vesilesi olduğunu dile getirdi.

Zanetti, "Burada karşılaşma önemli değil, önemli olan bu maç için Papa'mızın dünya barışına ilişkin vermek istediği mesaj" dedi.

Karşılaşmada forma giyecek olan AS Roma takımı oyuncusu Juan Iturbe de "Bu karşılaşmada oyanayacak olmak beni çok mutlu ediyor. Bu maç nedeniyle Olimpiyat Stadı'na gelecek büyük oyuncuları tanıma fırsatım olacak" diye konuştu. - Vatikan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barış İçin Dinlerarası Maç'a Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement