Osmangazi'de Barış Manço Sevgisi Ekmekte Hayat Buldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Osmangazi'de Barış Manço Sevgisi Ekmekte Hayat Buldu

Osmangazi'de faaliyet gösteren fırının sahibi, şarkılarını dinleyerek büyüdüğü Barış Manço'yu, vefatının 16. yılında onun resmi bulunan ekmekler üreterek andı.

31.01.2015 11:31  Güncelleme: 11:42

SERGEN SEZGİN - Bursa'da bir fırında, ölümünün 16'ncı yılı dolayısıyla sanatçı Barış Manço anısına onun portre resminin bulunduğu ekmekler üretildi.

Osmangazi ilçesindeki fırının sahibi Hakan Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğunun Manço'nun şarkılarını dinleyerek geçtiğini söyledi.

Bu şarkıları halen dinlediğini belirten Doğan, "Barış Manço'yu, vefatının yıl dönümlerinde herkes bir şekilde anıyor. Bir fırıncı olarak onu anmak için ekmeklerimizin üzerlerine resmini yapmak aklımıza geldi. Böylece insanlara Barış Manço'yu hatırlatmak istedik. O, hiç unutulmayacaktır ama bir şekilde onu hatırlatarak insanları tebessüm ettirmek istedik" diye konuştu.

Doğan, fırınının üretim ve satış bölümlerinde zaman zaman Manço'nun şarkılarını çaldıklarını anlattı.

Manço'nun resminin bulunduğu ekmeklerinin müşterileri tarafından da beğenildiğini dile getiren Doğan, "Bir de ekmekleri sardığımız kağıtlara, her şarkısından mısralar ekledik. Hem onu hem de şarkılarını hatırlatıyoruz" ifadesini kullandı.

Hakan Doğan, resimli ekmeğin yapılışına ilişkin bilgi verdi.

Ekmeği, unu eleyerek hazırlayıp resmi üzerine yansıttıklarını bildiren Doğan, şöyle konuştu:

"Bayağı uğraş verici ama oldukça neşeli. Ticari bir beklentim yok. Öyle olsa uzun süre yaparım. Zaten Barış Manço, ticarete konu edilemez. Sadece insanların yüzünde bir küçük gülümseme bırakmak için yapıyoruz. Ticari olarak Barış Manço'nun ismini kullanmak haddimize değil. O kadar çizmeyi aşamayız. Müşterilerin tepkileri çok iyi. Kapıdan giren herkesin yüzünde bir gülümse oluşuyor. Kağıtların üzerindeki şarkı sözlerini görünce seviniyorlar. Şarkılarını ezbere biliyorum ama kağıtlara yazarken çok etkilendim. Çok anlamlı ve enteresan sözleri var. Onun gibi bir sanatçı bir daha gelmez. Elimizden gelen, böyle etkinliklerle onu hatırlatmak." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Osmangazi'de Barış Manço Sevgisi Ekmekte Hayat Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement