Baronun Yeni Yönetimi Her Oyu Değerlendirecek - Son Dakika
Güncel

Baronun Yeni Yönetimi Her Oyu Değerlendirecek

Baronun Yeni Yönetimi Her Oyu Değerlendirecek

Şanlıurfa Baro Başkanlığına seçilen Hikmet Delebe, seçimde kullanılan her oyu değerlendireceklerini söyledi.

21.10.2014 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Barosu Başkanlığına seçilen Hikmet Delebe seçim sonrası yaptığı değerlendirmede herkesi kucaklayan bir baro anlayışı ortaya koyacaklarını kaydetti.

Liste ayrımını kesinlikle gitmeyeceklerini vurgulayan Delebe, "Dün itibariyle Şanlıurfa Barosu 62. yılında seçimini gerçekleştirdi. Seçimde baro iradesi seçimde görmek istediği adayları seçimde öne çıkardı ve bizi de başkan olarak görmek istediğine dair bir eğilim ortaya çıktı. Ben, Şanlıurfa Barosu'na teşekkür ediyorum ve listelerimizde seçilen bütün meslektaşlarımızı da tebrik ediyorum. Biz yönetim olarak verilen her oyu değerlendireceğiz. Baronun iradesini kapsayan, kucaklayan bir yönetim anlayışı ortaya çıkaracağız. Baronun önümüzdeki süreçte çok daha aktif, çok daha atak olduğu görülecektir. Mesleğimizin pek çok sorunları var. Baronun kurumsal destek vermek suretiyle meslektaşlarımızın sorunlarına eğilmesi gerekecektir. Yine çevremizdeki toplumsal olaylara da baronun yine duyarlı ve aktif olarak müdahale etmesi gerekmektedir. Bizler önümüzdeki yönetim içerisinde, süreç içerisinde baronun bütün renklerini kucaklayan baronun bütün kesimlerini kapsayan bir yönetim anlayışıyla hareket etmek istiyoruz. Yine bizim bu seçimden sonraki sevincimize ciddi anlamda bir gölge düştü. Çünkü bir meslektaşımızın babası ve kardeşi maalesef hayatını kaybetti. Biz bunun derin üzüntüsü içerisindeyiz. Meslektaşımıza ve ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Ve yeni yönetimle birlikte taziye ziyaretinde bulunacağız" dedi.

'ŞEHRİN PEK ÇOK SORUNU VAR'

"Baro sivil toplum kuruluşları içerisinde önemli noktada olan bir kurumdur" diyen Delebe, diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışacaklarını dile getirdi. Delebe, "Şehrin sorunlarına duyarlı, insan haklarına duyarlı, mesleki sorunlara eğilen bir baro anlayışı hepimizin hedefi olmalıdır. Bizler belki başkan olarak, belki yönetim olarak elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Ancak baromuz 600'e yakın avukattan oluşuyor. Biz bütün meslektaşlarımızın desteklerini talep edeceğiz. Yönetim anlayışımızı ortaklaştıracağız. O listeden çıktık, bu listeden çıktık anlayışı kesinlikle bizde söz konusu olmayacaktır. Şanlıurfa'nın da pek çok sorunu var. Şehircilik anlamında, imar anlamında pek çok sorunlar var. Biz öteki STK'larla da eşgüdümlü olarak çalışarak şehrimizin sorunlarına da çözüm aramaya çalışacağız. Yapılan seçimlerin mesleğimize, meslektaşlarımıza, yargı camiasına ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

SEÇİMLE İLGİLİ İTİRAZLAR

Baro başkanlık ve yönetim seçimiyle ilgili yapılan itirazlara da değinen Delebe, "Yönetim kurulu malum 10 kişiden oluşuyor fakat 20 kişi yarıştı. En çok oy alan 10 kişi asıl listede yer alır. Ondan sonraki listede yer alanlar ise yedek listede yer alır. Fakat bir arkadaşımızın bir itirazı olmuş. Seçim kurulu bu itirazı değerlendirecektir. İtiraz kesinleştikten sonra biz başkanlık divanını oluşturacağız. Ve başkanlık divanı oluşturulduktan sonra görev dağılımı, komisyonların teşekkülü ve baronun öteki birimlerinin oluşturulmasıyla birlikte baro aktif olarak çalışma hayatına başlayacaktır. Şu anda biz seçim kurulundan itirazın sonucunun gelmesini bekliyoruz" diye ifade etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Baronun Yeni Yönetimi Her Oyu Değerlendirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement