Başakşehir'de Plastik Deposunda Yangın... - 2 - Son Dakika
Güncel

Başakşehir'de Plastik Deposunda Yangın... - 2

Başakşehir\'de Plastik Deposunda Yangın... - 2

Haber: Murat DELİKLİTAŞ - Kamera: Özgür EREN / İstanbul DHA Başakşehir'de, bir plastik fabrikasının deposunda çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu.

25.06.2015 23:13

Haber: Murat DELİKLİTAŞ - Kamera: Özgür EREN/ İstanbul DHA

Başakşehir'de, bir plastik fabrikasının deposunda çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu. Vatandaşlar, geç kaldıkları iddiasıyla itfaiye ekipleriyle tartıştı. Yangın 1,5 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Yangın, saat 20.00 sıralarında Kayabaşı Mahallesi Fabrikalar Mevkii'nde bulunan "Çevrem Plastik Fabrikası"nın deposu olarak kullanılan binanın bahçesinde çıktı. Deponun çevresindeki duvarı yükseltmek amacıyla yapılan kaynak çalışması sırasında, geri dönüşüme yollanmak üzere bahçeye konulan plastik atıkları ve kimyevi maddelerin üzerine kıvılcım düştü. Bahçedeki malzemeler bir anda alev aldı. Çalışanlar alevleri söndürmeye çalıştılar. Tüm çabalara rağmen yangın büyüyünce, itfaiyeye haber verildi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

"GEÇ GELDİNİZ" TARTIŞMASI

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına başlarken, çevre fabrikadaki bazı işçiler geç kaldıkları gerekçesiyle itfaiye erleriyle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polisin müdahalesinin ardından itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına devam etti.

Alevlerin kontrol altına alınamaması nedeniyle yangına müdahalede iş makineleri de kullanıldı. Yaklaşık 1,5 saat süren çalışmaların ardından yangın tamamen kontrol altına alındı.

Yangının çıktığı plastik deponun karşısında bulunan matbaanın sahibi Azmi Soylu, itfaiyenin yangına geç geldiğini iddia ederek, 'İtfaiyeyi aradım, itfaiye telefonu açmadı. Buradan özel arabamı yollatıp itfaiye çağırttım. Burası kağıt fabrikası, yanma tehlikesi vardı. Buraya itfaiyeciler geldiğinde soğutma yapmalarını istedim, kimse benimle ilgilenmedi. Polise söyledim, onlar da ilgilenmedi. Sonra mavi elbiseli bir beye yaklaştım. 'Polis mi, zabıta mısınız" dedim. Beni itti. Yakasında polis olduğuna dair hiçbir şey yok. Beni öncelikle darp etti, sonrasında küfür etti. Kardeşime biber gazı sıktı. Biz burada malımızı kurtarmaya çalışıyoruz. Alevler içinde uğraşıyoruz. Burası biber gazı sıkılacak yer midir' Bizleri korusun diye varlar, bizi dövsünler diye değil..." şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başakşehir'de Plastik Deposunda Yangın... - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mustafa zile: Yanan fabrikanın sahibiyim itfaiye ve polis zamanında geldiler ve orda kavga eden bizim çalışanlarımız değildi yan fabrikanın çalışanşarı soylu kutuydu nedeni ise yangına müdaheleyi bırakıp kendi fabrikalarına alev geçerdiye ve aradaki mesafe 20 m :))) 0 0 Yanıtla

Advertisement