Başkan Atila Aydıner: "Bereket Konvoyu'na Saldırı Söz Konusu Değil" - Son Dakika
Güncel

Başkan Atila Aydıner: "Bereket Konvoyu'na Saldırı Söz Konusu Değil"

Ramazan dolayısıyla Bayrampaşa’dan Bosna’ya yola çıkan Bereket Konvoyu’na Sırplar tarafından saldırı yapıldığı iddialarını değerlendiren Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Bereket Konvoyu’na herhangi bir saldırı söz konusu değil. Durum bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandı, sonrasında tatlıya bağlandı.

24.06.2015 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan dolayısıyla Bayrampaşa'dan Bosna'ya yola çıkan Bereket Konvoyu'na Sırplar tarafından saldırı yapıldığı iddialarını değerlendiren Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Bereket Konvoyu'na herhangi bir saldırı söz konusu değil. Durum bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandı, sonrasında tatlıya bağlandı. Onlar da bizim kardeşimiz" dedi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, basında yer alan "Bereket Konvoyu'na Sırp Saldırısı" haberlerini değerlendirdi. Bayrampaşa'da düzenlenen sokak iftarında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aydıner, Bereket Konvoyu'na yapılan herhangi bir saldırının söz konusu olmadığını açıkladı. Aydıner, "O bölgede ilk kez iftar verdiğimiz için bizi tanımıyorlardı. Sonrasında Bayrampaşa Belediyesi'ne ait bir program olduğunu anladılar ve sorun çözüldü" dedi.

"OLAYIN İZAH EDİLMESİNİN ARDINDAN DURUM TATLIYA BAĞLANDI"

Konunun medyaya yanlış yansıdığını belirten Aydıner, "Onlar bizim ilk defa oraya konvoyumuz gittiği için belki ne olduğunu anlayamadılar. Sonrasında bunun Bayrampaşa Belediyesi'ne ait olduğunu anladılar. O akşam aramızda sayın bakan ve bulunduğumuz bölgenin belediye başkanı da vardı. Sırp Cumhuriyeti Bakanı da oradaydı. Bir yanlış anlama söz konusuydu. Durum daha sonra tatlıya bağlandı. Hiçbir sıkıntı olmadı, böylece TIR'larımız yollarına rahatça devam ettiler" şeklinde konuştu.

"HERHANGİ BİR SIKINTI YOK, ONLAR DA BİZİM KARDEŞLERİMİZ"

Devlet büyüklerinin araya girerek durumu Sırp gençlerine izah ettiğini ifade eden Başkan Atila Aydıner, "Sonrasında onların basını da bizim lehimize beyanat verdiler. Bir sulh oldu. Herhangi bir sıkıntı yok, onlar da bizim kardeşimiz. Orada yeni bir olay görünce böyle bir durum oldu. Şuanda böyle bir sükunet var. Biz devamlı gidiyoruz. Sırbistan'a gidiyoruz, 11 yıldan beri oradayız" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Atila Aydıner: 'Bereket Konvoyu'na Saldırı Söz Konusu Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement