Başkan Demircan, Beden Eğitimi Öğretmenleriyle Obeziteyi Konuştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Demircan, Beden Eğitimi Öğretmenleriyle Obeziteyi Konuştu

Beyoğlu Belediyesi, ilçede görev yapan beden eğitimi öğretmenleriyle yapılan spor müsabakalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

10.04.2015 11:41

Beyoğlu Belediyesi, ilçede görev yapan beden eğitimi öğretmenleriyle yapılan spor müsabakalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Obezitenin de ele alındığı toplantıda, obezite ile mücadele konusunda yapılabilecekler konuşuldu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ilçede bulunan beden eğitimi öğretmenleriyle bir araya gelerek istişare yaptı. Haliç Hilton Otel'de düzenlenen toplantıya; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Beyoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Lokman Arıcıoğlu ve çok sayıda beden eğitimi öğretmeni katıldı. Yemekli toplantıda bir araya gelen beden eğitimi öğretmenleri gerçekleşmesini istedikleri projelerini Başkan Demircan'la paylaşırken, günümüzde çocukları tehdit eden unsurların başında gelen obeziteye karşı da alınabilecek önlemler masaya yatırıldı.

OBEZİTEYLE MÜCADELE KONUSU BEYOĞLU'NDA ELE ALINDI

Hep birlikte oluşturulacak sinerji ile başarılı sonuçlar elde edileceğini belirten Başkan Ahmet Misbah Demircan, "Minik bir arama konferansı gibi düşünün. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Anketler yaptırıyoruz Beyoğlu'nda. Vatandaşımız çoluk çocuk, kadın erkek belediyeden birçok şey istiyor. Gözüme çarpan enteresan gelen şu konu var. İnsanlar spor yapmak istiyorlar. ve obezite ile mücadele edilmesini istiyorlar. Böyle bir duyarlılık var. Belki başka başka konularda mesafe almış olmamı,z bunda etkili olmuş olabilir. Ama sonuçta sosyal belediyecilikte bir yıldır vatandaşımızın bizden beklediğinin bu olduğunu net görüyor ve algılıyoruz" şeklinde konuştu.

İlçede spor adına yapılan hizmetleri de toplantıda öğretmenlerle paylaşan Başkan Demircan, "Özellikle Hasköy ve Sütlüce sahillerinde yürüyüş bantlarını özellikle yaptık. O sahillerde vardı ama orada yürüyüş bantlarını dizip oraları yeniden düzenlememiş olmamız insanlarda heyecan uyandırdı ve yürümeye başladı. Bende bazen bakanımızla yürüyüşler yaptık ve ardı sıra insanların yürümeye başladıklarını gördük. Yaz aylarında bazı hocalarımız bayanlara spor hareketleri yaptırtmaya başladı. Sabah 7'den itibaren değişik saatlerde Kasımpaşa'da, Çıksalın'da, Hasköy'de semt konaklarının içinde de yapılıyor. Aynı zamanda dışarıdaki mekanlarda da yapılıyor" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Demircan, Beden Eğitimi Öğretmenleriyle Obeziteyi Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement