Başkan Dündar'dan Minik Kulaçlara Sertifika - Son Dakika
Güncel

Başkan Dündar'dan Minik Kulaçlara Sertifika

Başkan Dündar\'dan Minik Kulaçlara Sertifika

Osmangazi'de 16 bin 400 Öğrenci Yüzme Öğrendi

16.09.2014 17:12  Güncelleme: 17:14

Osmangazi Belediyesi tarafından yaz dönemi boyunca düzenlenen yüzme kursları tamamlandı. Yüzme kurslarının son dönemine katılan öğrenciler sertifikalarını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın elinden aldı.

Osmangazi Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Atıcılar, Fatih Karaman ve Demirtaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzlarında düzenlenen yaz dönemi yüzme kursları sona erdi. 16 Haziran-12 Eylül tarihleri arasında 4 dönem olarak düzenlenen yüzme kurslarına, yaşları 6 ile 15 arasında değişen toplam 12 bin 400 öğrenci katıldı. Bu yılki yüzme kursları diğer dönemlerden farklı olarak ilk kez bir müfredat doğrultusunda yapıldı ve yüzme bilme seviyelerine göre öğrencilere 3 farklı kategoride 15 kişilik guruplar halinde akademik bir eğitim programı uygulandı.

Yüzme kurslarının 4'üncü dönemine katılarak başarılı olan bin 480 öğrenci için Demirtaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda sertifika töreni düzenlendi. Sertifika töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak biz spor tesislerimizde çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın 12 ay spor yapmasını istiyoruz. Yaz döneminde okulların tatil olmasıyla birlikte öğrencilerimizin tatillerini spor yaparak geçirmeleri için çeşitli branşlarda yaz spor okulları düzenledik. Haziran-Eylül ayları arasında düzenlediğimiz yaz spor okullarında çocuklarımızın yaz tatillerini spor yaparak geçirmelerini sağladık. Bünyemizde faaliyet gösteren havuzlarımızda yaz dönemi boyunca toplam 16 bin 400 öğrencimiz yüzme eğitimi aldı. Öğrencilerimizin dışında 3 bin 900 vatandaşımızda havuzlarımızdaki yüzme programlarına katıldı" dedi.

Bursa'da diğer illere onarla yüzme havuzu sayısı çok daha fazla olduğunu belirten Başkan Dündar, "Bursa halkı yüzmeyi seviyor. Bizde halkımızın daha güzel ortamlarda yüzmesi için birbirinden modern tesisleri kentimize kazandırdık. Kazandırmaya da devam ediyoruz. Tesislerimizde yüzme sporunun gelişmesi için yaz kış çalışmalar yürütüyoruz. Yüzmenin dışında Osmangazi Belediyespor Kulübü 20 tane branşı ile Bursa ve ülke sporuna hizmet veriyor. Bir çok branşta önemli başarılara imza atıyoruz. Birçok sporcumuz milli takım forması ile ülkemizi ve Osmangazi'yi uluslar arası arenada temsil ediyor. Hedefimiz olimpiyatlara sporcular göndermek. Yüzme kurslarında başarılı olan çocuklarımızı Osmangazi Belediyespor yüzme takımına seçiyoruz. Bu dönem 180 öğrencimiz takıma girmeyi başardı. Bu çocuklarımızın hocalarımızın kontrolünde kendini geliştirerek, birçok başarıya imza atacağına inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Başkan Dündar, minik yüzücülere sertifikalarını vererek bundan sonraki spor hayatlarında başarılar diledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Dündar'dan Minik Kulaçlara Sertifika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement