Başkan Salman Kayıp Kaçak Cihazını İnceledi - Son Dakika
Yerel

Başkan Salman Kayıp Kaçak Cihazını İnceledi

Başkan Salman Kayıp Kaçak Cihazını İnceledi

Yalova Belediyesi tarafından Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün faaliyetlerinde kullanılmak üzere satın alınan kayıp kaçak tespit cihazı kullanılmaya başlandı.

26.06.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediyesi tarafından Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nün faaliyetlerinde kullanılmak üzere satın alınan kayıp kaçak tespit cihazı kullanılmaya başlandı.

Belediye bünyesine kazandırılan cihazı inceleyen Başkan Vefa Salman, su patlaklarının noktasal bazda tespit edilebileceğini belirtti. Yer altında bulunan ve zemine çıkamayan su patlaklarının noktasal olarak bulunarak kısa sürede müdahale edilmesini sağlayacak cihazın yanı sıra 'çetes' adı verilen portatif bir sistemle de tespit edilen suyun şebeke, deniz, karasu ve kanalizasyon suyu gibi sınıflandırmasını da sağlayacak.

Yalova'nın uzun yıllar yenilenmeyen altyapı değişiminin sürmesinin yanı sıra satın alınan yeni cihazların uzun yıllar Yalova Belediyesi'ne önemli hizmetler vereceğine inandığını dile getiren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Su patlaklarının noktasal olarak bulunup müdahale edilmesinin ardından su tasarrufu da sağlanmış olacak. Yeni aldığımız cihazla semindeki su patlakları noktasal olarak tespit edilerek, boşa giden su minimum seviyeye indirilecek. Vatandaşlardan gelen talepler ve çalışmalar sırasında arazilerden çıkan suların sınıflandırmasını yapan 'çetes' adı verilen cihazı da belediye bünyesine kazandırdık. Portatif bir sistemle tıpkı laboratuvar ortamı varmış gibi suyun kanalizasyon suyu mu, şebeke suyu mu, zemin suyu mu, deniz suyu mu olduğunu tespit edecek" dedi.

Geçtiğimiz yıl iklimsel sebeplerden dolayı ciddi bir su sıkıntısının yaşandığını hatırlatan Başkan Salman, "Barajda suyumuzun olmadığı zaman suyun kullanımına ne kadar dikkat ediyorsak aynı özeni göstermeye devam etmeliyiz. Bu konuda aldığımız tedbirleri arttırıyoruz ancak önce kişisel olarak sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz" diye konuştu.

Yalova Belediyesi'nin yol yıkamalarında şebeke suyu yerine kuyu suyu kullanmaya özenle devam ettiğini söyleyen Başkan Salman, vatandaşların da araba, halı, çevre temizliği ile ilgili yıkamalarında suyu dikkatli kullanması gerektiğini vurguladı.

Yalova Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü personelinin 7 gün 24 saat ilkesiyle nöbetleşe olarak mesaisini sürdürdüğünü belirten Başkan Salman, su patlakları ve kanal tıkanıklığı şikayetleri geldiğinde, kısa sürede şikayet yerine gidilerek müdahalede bulunulduğunu belirtti. Su kaynaklarının israfının önüne geçilmesi için vatandaşlar, su patlaklarını 444 8 777- 812 92 09 nolu telefonlardan Yalova Belediyesi'ne bildirebilecekler. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Salman Kayıp Kaçak Cihazını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement