Başkan Yazgı Esnafla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Yazgı Esnafla Buluştu

Başkan Yazgı Esnafla Buluştu

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yeni yapılacak sanayi sitesi projesi ile ilgili istişare toplantısında sanayi esnafıyla bir araya geldi.

21.02.2015 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yeni yapılacak sanayi sitesi projesi ile ilgili istişare toplantısında sanayi esnafıyla bir araya geldi.

Aksaray Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray Ağaç İşleri Odası Başkanı Mesut Konuk, Aksaray Madeni Sanatkarlar ve Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Üçkulak, belediye başkan yardımcıları ve sanayi esnafı katıldı.

Esnafın yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yeni sanayi projesi hakkında bilgiler verdi. Başkan Yazgı, projenin hem sanayi esnafını hem de sanayinin lokomotifi olan inşaat sektörünü memnun edecek şekilde olduğunu ifade ederek, "Bizim için en önemli işlerden birisi de sanayi projemizdi. Sanayinin akıbeti ile ilgili sorulan sorulardı. Bizlerde bu sorulara işin başındaki insandan sizlere haber vermek amacıyla böyle bir toplantıyı gerçekleştirdik. Bildiğiniz gibi daha önce bir projemiz vardı. TOKİ ile gerçekleştirilecek bir projeydi, sizlere sorulduktan sonraki yapılan gözlem sonucunda o projenin sıhhatli olmadığı, değiştirilmesi ve daha uygun bir projenin oluşturulması gerektiği konusunda ortak bir kanaat çıktı. Bizlerde zaten seçim boyunca birçoğunuz ziyaret etme imkanımız oldu. Sizlerden yani sahadan aldığımız görüş doğrultusunda da şu kanıya vardık ki; öyle bir proje gerçekleştirmemiz lazım ki, bu proje sonucunda hem sanayi esnafımız memnun olsun hem de sanayi esnafımızla iş yapan sektörler, mimarlık, müteahhitlik sektörü yani bir nevi Aksarayımızın lokomotif sektörü olan inşaat sektöründe çalışan birçok vatandaşımız bunlardan memnun olsun istedik" dedi.

ATSO Başkanı Ahmet Koçaş'ta esnafın bu projeye destek olmasını istedi. Başkan Yazgı'yı yerel seçimlerden sonra ilk ziyaretlerinde yeni sanayi sitesi istediklerini anlatan Koçaş, "Bizler organize sanayimizi dillendire ballandıra sürekli anlatıyoruz. Ama sanayimize geldiğimiz zaman, fiziki şartlarda ve görünüm itibarıyla çok hoş olmadığı için ne yazık ki çok dile getiremiyoruz. Onun içinde bizler sanayi esnafımızla görüştüğümüz zaman 'Başkanım biz artık yeni sanayiye gitmek istiyoruz' diyorlar. Ben inanıyorum, belediye başkanımızın bu konuyla ilgili ekibiyle istişare yaparak, esnafımızla uygun şartlarda yeni sanayi sitesi yapılacaktır" diye konuştu. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yazgı Esnafla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement