"Başkent'in Suyu Standartlara Uygun" - Son Dakika
Yerel

"Başkent'in Suyu Standartlara Uygun"

"Başkent\'in Suyu Standartlara Uygun"

ASKİ Genel Müdürü Kaya "Başkent'te musluklardan akan su temiz, kaliteli, içilebilir ve pırıl pırıldır." dedi.

17.04.2014 12:16  Güncelleme: 12:15

Ankara Su Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Başkent'te musluklardan akan suyun temiz, kaliteli, içilebilir ve temiz olduğunu bildirdi.

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığınca, mart ayı süresince Ankara'nın çeşitli bölgelerinden su numuneleri alındığını belirterek, "1-31 Mart tarihleri arasında yapılan fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizleri sonucunda ASKİ tarafından şehir şebekesine verilen içme ve kullanma suyunun temiz, güvenli ve dünya standartlarına uygun olduğunun bir kez daha tespit edildiğini" ifade etti.

ASKİ laboratuvarlarında sürekli gerçekleştirilen analizler sonucunda, şehir şebeke suyunun kalitesinin kontrol altında tutulduğunun altını çizen Kaya, şunları kaydetti:

"Başkent'in içme suyu gereksinimini karşılarken suyu temiz ve sağlıklı şekilde kullanıma sunmak için büyük bir titizlik içinde çalışıyoruz. Suyu kaynağından aldığımız noktadan başlayarak, arıtılması, şehir şebekesine verilmesine kadar her aşamasında ayrı testlere tabi tutarak, suyun hijyen bir şekilde musluklardan akmasını sağlıyoruz.

Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı'na bağlı Su Kalite Kontrol Şube laboratuvarlarında şehir şebeke su analizleri, Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği Standartları göz önüne alınarak yapıldı. İvedik ve Pursaklar Arıtma Tesisleri çıkışından alınan su numunelerinde yapılan fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik kontrollerin tamamı Türk Standartları Enstitüsü'ne uygunluğu bir kez daha kanıtlandı." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Başkent'in Suyu Standartlara Uygun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement