Batı Afrika'daki Ebola Salgını - Son Dakika
Güncel

Batı Afrika'daki Ebola Salgını

Batı Afrika\'daki Ebola Salgını

DSÖ yetkilileri Liberya'da 2 kliniği ziyaret etti.

21.08.2014 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Ebola salgınından etkilenen Liberya'da hastaların tedavi gördüğü 2 kliniği ziyaret etti.

DSÖ'den yapılan açıklamada, yetkililerin, West Point bölgesindeki 2 kliniğin yağmalanmasının ardından karantina altındaki bazı hastaların kaçtığı ve daha sonra geri döndüğü sağlık merkezlerini ziyaret ederek durumla ilgili bilgi aldığı belirtildi.

West Point bölgesindeki kliniklerin geçen hafta silahlı ve maskeli kişilerce yağmalanması ve virüsü taşıdığından şüphelenilen 37 hastanın kaçmasından sonra bölge sakinlerini karantina altına almak isteyen güvenlik güçleri ve buna karşı çıkan protestocular arasındaki çatışmaların durduğu da bildirildi.

Kliniklerin yağmalanmasından sonra bölgede güvenlik önlemleri artırılmış, daha önce sağlık seferberliği ve olağanüstü hal ilan edilen ülkenin başkenti Monrovia'da gece sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Kaçan tüm hastaların hastaneye geri dönmesine rağmen bölgedeki yoksul halkla temas ettikleri ihtimali üzerinde duruluyor. Başkentin 50 bin kişinin yaşadığı West Point gecekondu bölgesinde hastalık riskinin yüksek olduğu açıklandı.

Ebola, Liberya, Sierra Leone, Gine ve Nijerya'da 1300'den fazla kişinin ölümüne neden oldu. Salgının en hızlı Liberya'da yayıldığı belirtiliyor. - Monrovia

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batı Afrika'daki Ebola Salgını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement