Batı Afrika'daki Ebola Salgını - Son Dakika
Güncel

Batı Afrika'daki Ebola Salgını

DSÖ Hizmet Sağlama ve İş Güvenliği Direktörü Kelley: "(Ebola virüsünden korunmak için) Sağlık çalışanlarının iki kat eldiven kullanmalarını tavsiye ediyoruz.

31.10.2014 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Hizmet Sağlama ve İş Güvenliği Direktörü Edward Kelley, Ebola virüsünden korunmak için daha sıkı önlemler alınması gerektiğini ifade ederek sağlık çalışanlarının iki kat eldiven kullanması tavsiyesinde bulundu.

Kelley, Ebola virüsünden korunma amaçlı "Kişisel Korunma Ekipmanları" hakkında Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenledi.

Sağlık çalışanlarının virüsten korunmaları için DSÖ'nün güncellenmiş virüsten korunma ekipmanları hakkında bilgi veren Kelley, ağız, burun ve gözlerin daha iyi korunması gerektiğini ifade etti.

Virüsten korunmak için daha sıkı önlemler alınması gerektiğini belirten Kelley, "Sağlık çalışanlarının iki kat eldiven kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Daha önce böyle bir tavsiyemiz olmamıştı" dedi.

Dikkatsizlikler konusunda uyarıda bulunan Kelley, "Tedavi merkezlerindeyken sağlık çalışanlarının telefonu çalıyor ve sağlık çalışanları hastaları tedavi ederken kullandığı eldivenleri çıkarmadan telefona düşünmeden cevap veriyor. Tedavi merkezlerinde normalde kişisel elektronik cihazlar kullanmak yasak" diye konuştu.

DSÖ Sözcüsü Tarık Jasareviç de sağlık çalışanlarının kullanması için DSÖ'nün her ay 500 bin adet kişisel korunma ekipmanı satın alacağını duyurdu.

DSÖ, Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısının 5 bini aştığını bildirmişti. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batı Afrika'daki Ebola Salgını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement