Batıkent'te Serçeşme Cemevi Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Batıkent'te Serçeşme Cemevi Açılışı Yapıldı

Batıkent\'te Serçeşme Cemevi Açılışı Yapıldı

Yenimahalle Belediyesi, Alevi inancına uygun olarak planlanan Serçeşme Cemevi, çocuklar için gündüz bakım evi ve gençlik merkezini bir çatı altında toplandığı Batıkent Kültür Merkezi'ni törenle açtı.
Açılışa Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi...

08.12.2013 13:43

Yenimahalle Belediyesi, Alevi inancına uygun olarak planlanan Serçeşme Cemevi, çocuklar için gündüz bakım evi ve gençlik merkezini bir çatı altında toplandığı Batıkent Kültür Merkezi'ni törenle açtı.

Açılışa Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Hünkar Hacı Bektaşi Veli Vakfı Başkanı Dergah Postnişini Veliyettin Ulusoy, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, Hacı Bektaş Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, CHP milletvekilleri Levent Gök Sinan Aygün, Malik Ejder Özdemir, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP Ankara il ve ilçe yönetimi, Ankara Kulübü Başkanı Metin Özarslan ve çeşitli ocaklardan gelen dedeler katıldı.

SÖZÜMÜ TUTMANIN GURUNU YAŞIYORUM

Açılıştan önce bir konuşma yapan Yaşar, "Batıkent'e Alevi yurttaşlarımızın çoğunlukta olduğu bu bölgede, ibadetlerini rahatça yerine getirebilmeleri için cemevi sözü vermiştik. Bürokratik engelleri ve çeşitli engelleri aşarak bugün Serçeşme Cemevi, gündüz bakım evi ve gençlik kültür merkezini hizmete açıyoruz. Laik bir Cumhuriyette, devlet inançlara eşit davranmak zorundadır. İsteyenin camide, isteyenin cemevinde, isteyenin kilisede, isteyenin havrada inancını yerine getirmesinde belediyeler, yerel yönetimler eşit olmak zorundadır. Yenimahalle'de bunu gerçekleştirmenin onurunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Yaşar'ın ardından konuşan Hünkar Hacı Bektaşi Veli Vakfı Başkanı Dergah Postnişini Veliyettin Hürrem Ulusoy da, "Uzun yıllardan sonra ilk kez bir resmi kurum bizlere, Hünkar Hacı Bektaşı Veli Vakfı'na böyle güzel bir merkezin kullanım hakkını bize veriyor. Umarım güzel bir başlangıç ve örnek olur" şeklinde konuşru.Konuşmalarının ardından Yaşar, Serçeşme Cemevi'ni dedeler ile birlikte açtı. Konuklara Cemevi'ni gezdiren ve bilgi veren Yaşar Cemevi'nin temsili anahtarını da Postnişini Ulusoy'a verdi. Cem Salonu'nu gezen misafirler Yaşar'ı özenli ve Alevi inancına uygun projelendirilen Cemevi için tebrik ettiler. Yaşar cemevinin ardından Şehit Yüzbaşı İlker Aydın Kreşi'ni şehidin kardeşi Soner Aydın ile birlikte hizmete açtı.

Açılışın ardından Arif Sağ, Tolga Sağ, Canan Başkaya, Dertli Divani, Erdal Erzincan, Gülcihan Koç, Mercan Erzincan ve Talip Şahin bağlamalar eşliğinde deyişler söylediler. Arif Sağ da Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'a teşekkür ederek, "Sevgili belediye başkanımıza bu hizmetinden dolayı çok teşekkür ederim, çok sağ olsun. Yıllardır mücadelesini verdiğimiz haklarımıza kavuşmaya başladık" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Batıkent'te Serçeşme Cemevi Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement