Bayan Giyim İşçileri Kıdem Tazminatlarını İstiyor - Son Dakika
Güncel

Bayan Giyim İşçileri Kıdem Tazminatlarını İstiyor

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı İğdir köyünde bayan giyimi üzerine faaliyet gösteren ve iflas eden fabrikanın işçileri, ödenmeyen maaşlarını ve kıdem tazminatlarını istiyor.

09.02.2016 12:38

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı İğdir köyünde bayan giyimi üzerine faaliyet gösteren ve iflas eden fabrikanın işçileri, ödenmeyen maaşlarını ve kıdem tazminatlarını istiyor.

İşçilerden 21 yaşındaki Tuğçe Buyurucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, fabrikada ilk açıldığı günden bu yana çalıştığını söyledi.

İlk 3 yıldır hiçbir sorunları bulunmadığını, her şeyin güzel gittiğini anlatan Buyurucu, "Son 2 aylık süreçte maaşlarımız gecikmeye başladı. Patronumuz, 'Zor günler geçiriyoruz, idare edin' dedi. İdare ettik, sesimizi çıkarmadık. Son gece yarısına kadar da mesai yaptık. Yüklemeyi bir an önce yapıp maaşımızı almayı umut ettik. Ama bizim bu yaptıklarımıza karşı çekip gittiler. Biz oraya emek verdik, çalıştık, didindik. İçeride kıdem tazminatımız var, sonuna kadar da alacağız onu. Dilencilik yapmıyoruz. Emeğimizin karşılığını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İşçilerden Sabiye Tamirci (23) ise 3 yıl önce bir arkadaşının tavsiyesi üzerine fabrikaya iş başvurusu yaptığını, depo sorumlusu olarak çalışmaya başladığını belirtti.

Kasım ayında işlerin iyi gitmemeye başladığını dile getiren Tamirci, "Her şey yoluna girer diye düşündük, canla başla başla çalışmaya devam ettik. Bu şekilde bırakıp gidemezler. Maaşlarımızı, tazminatımızı istiyoruz, bunlar bizim hakkımız" değerlendirmesinde bulundu.

Dursun Tamirci (49) de fabrikada 2013 yılından bu yana güvenlik görevlisi olarak çalıştığını bildirerek, gece 14 saat, gündüz de 10 saat çalıştığını kaydetti. Tamirci, "Bindikleri arabaya mazot aldım. Bunun parasını da vermediler. Bu parayı bana ödemelerini istiyorum. Ben 3 yıldır işimde hiçbir aksaklık göstermedim. Kendi işimden daha fazla özen gösterdim" dedi.

Araç ilçesinde geçtiğimiz günlerde sabah işe gelen işçiler, fabrikanın makinelerinin götürüldüğünü görmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayan Giyim İşçileri Kıdem Tazminatlarını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement