Bayern Oynadı, Avantajı Real Kaptı: 1-0 - Son Dakika
Spor

Bayern Oynadı, Avantajı Real Kaptı: 1-0

Bayern Oynadı, Avantajı Real Kaptı: 1-0

Oyunun büyük bölümünde topa daha fazla hakim olan Bayern olurken, 90 dakika bitiminde gülen taraf ise Real Madrid oldu.

24.04.2014 00:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

La Liga'da Atletico ve Barcelona ile kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi veren Real Madrid, Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında sahasında Pep Guardiola'nın Bayern Münih'ini ağırladı.

BENZEMA AFFETMEDİ

1 - 0

5

İsabetli şut

5

4

İsabetsiz şut

12

3

Korner

15

7

Faul

10

1

Sarı kart

0

0

Kırmızı kart

0

%35

Topla oynama

%65

Bayern Münih ilk yarıda oyunun kontrolünü elinde tutan taraf olsa da, önemli fırsatları kaçıran taraf Real Madrid oldu.

Maçın 5. dakikasında Lahm, oyunu sağ kanattaki Robben'e çevirdi. Hollandalı yıldız, şık çalımlarla ceza sahasına doğru yöneldi. Pasını yay üzerinde bekleyen Kroos'a çıkardı. Kroos'un gelişine yerden sert vuruşu savunmadan döndü.

19. dakikada sol kanata atılan derinlemesine pasta Coentrao, ceza sahasına sokuldu. Yerden altıpasa doğru sert ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Benzema, tekte dokunarak topu ağlarla buluşturdu: 1-0

20. dakikada Carvajal'ın sağ kanattan penaltı noktasına doğru yaptığı yüksek ortada, Cristiano Ronaldo bomboş pozisyonda kafayı vurdu ancak top Neuer'in üzerine gitti.

26. dakikada sol kanattan gelişen atakta Coentrao, ceza sahasına doğru yerden ortaladı. Dante ve Rafinha'nın önünden geçen ortada, Ronaldo kaleciyle karşı karşıya pozisyonda çok kötü vurdu ve topu farklı şekilde dışarı yolladı.

41. dakikada Coentrao'nun sol taraftan ortasında Di Maria, arka direkte bomboş pozisyonda topu kontrol etti. Yakın mesafeden sol ayağıyla bir yarı vole çıkardı ancak kendisinden beklenmedik derecede kötü bir şekilde vurarak topu üstten dışarı yolladı.

İlk yarı Real Madrid'in 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

DAKİKA 90, MÜLLER YERDE...

90+2'

Müller, altıpasta tam şut çekmek üzere iken, gerilerden gelen Xabi Alonso kontrolsüz bir giriş yaptı. Penaltı için gözler hakeme gitti ancak Webb'in kararı devam oldu.

Taraflar, ikinci yarıda da aynı futbol anlayışlarına devam etti. Real Madrid, sağlam savunma anlayışından taviz vermezken, 90 dakika bitiminde ise gülen taraf oldular.

47. dakikada savunmanın arkasına yollanan yüksek pasta, Alaba topu ıskalayınca Ronaldo hareketlendi. Sağ çaprazda dar açıdan kaleyi yoklayan Portekizli yıldızın yerden vuruşunda Neuer kalesinde gole izin vermedi.

Maçın 68. dakikasında Cristiano Ronaldo, sol çaprazda ceza sahası çizgisi üzerinden çok sert vurdu, Neuer köşeye giden topa güçlükle uzanarak kornere çeldi.

71. dakikada ceza sahası içindeki hava topu mücadelesinde, Casillas topu yumrukla uzaklaştırdı ancak takım arkadaşı Pepe'ye de sert bir müdahalede bulundu. Yerde kalan Portekizli savunmacı, maça devam edemedi ve yerini Varane'ye bıraktı. Aynı dakikada Cristiano Ronaldo da çıkarak yerine Gareth Bale dahil oldu.

81. dakikada ceza sahası yayı üzerinde topun kontrolünü sağlayan Müller, Varane'den sıyrılarak şutunu çıkardı ancak Fransız savunmacıya değen top kornere çıktı.

85. dakikada sağ kanattan yapılan ortada, Götze penaltı noktasının biraz gerisinde boş pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Genç yıldızın vuruşunda, Casillas inanılmaz bir refleksle uzanarak topu kornere çeldi.

84. dakikada Raul Garcia bir anda sağ taraftar ceza alanına girip ortasını yaptı. Arka direkte bekleyen Diego Costa'nın kafa vuruşu üst ağlarda kaldı.

87. dakikada sağ çizgiden aldığı topla hızla ceza sahasına yönelen Bale, 40 metrede sürdükten sonra sıfıra kadar indi. Dar açıdan şutunu çıkaran İngiliz yıldızın vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

90+2. dakikada altıpas üzerinde arkası dönükken topla buluşan Müller tam şut çekmek üzere iken, gerilerden gelen Xabi Alonso kontrolsüz bir giriş yaptı. Gözler bir anda hakeme gitti ancak Howard Webb'in kararı yine devam oldu.

Gelen son düdük ile beraber Real Madrid, sahadan 1-0'lık üstünlükle ayrıldı ve rövanş öncesi önemli bir avantaj elde etti. Bu galibiyetle beraber, Guardiola Santiago Bernabeu'daki ilk yenilgisini de tatmış oldu.

MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

Carlo Ancelotti

Performans: 7/10

Takımı çok parlak bir performans ortaya koymadı ancak akıllıca oynadı. Özellikle sağlam savunma anlayışıyla ilk maçta istediklerini aldılar.

Pep Guardiola

Performans: 5/10

Alışkın olduğumuz tika-taka'dan yine vazgeçmedi. Topla daha fazla oynayan taraftı ancak aynı üstünlüğü gol pozisyonlarında yakalayamadı.

Real, Bernabeu'da boş geçmiyor Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde Santiago Bernabeu'da üst üste 18. maçta da gol attı.

Guardiola ilk kez... Daha önceden Barcelona'yı çalıştırırken Real Madrid'e karşı deplasmanda çıktığı 6 maçta da yenilgi yüzü görmeyen Guardiola, 7. maçında Santiago Bernabeu'da bir ilki yaşamış oldu.

Devler 15. defa karşı karşıya geldi Başkent Madrid'deki mücadelenin ardından, Avrupa'nın iki büyüğü Şampiyonlar Ligi'nde 15. kez karşı karşıya geldiler. Şampiyonlar Ligi'nde daha önceki en çok kapışma Barcelona ile AC Milan arasında sahne almış ve yine bu iki dev ekip 15 kez birbirlerine rakip olmuşlardı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Bayern Oynadı, Avantajı Real Kaptı: 1-0 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement