Bayram Öncesi Kasap Denetimleri Arttı - Son Dakika
Güncel

Bayram Öncesi Kasap Denetimleri Arttı

Bayram Öncesi Kasap Denetimleri Arttı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi et satışının gerçekleştirildiği market ve kasaplardaki denetimleri arttırıldı.

09.09.2016 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi et satışının gerçekleştirildiği market ve kasaplardaki denetimleri arttırıldı. Ekiplerin denetimlerinden geçen iş yerleri, belediyenin hijyen ve sağlıklı bir iş yeri olduğunu belirtmek amacıyla verdiği 'yeşil flama' uygulamasına başvurmaya hak kazandı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçede et satışının gerçekleştirildiği market ve kasaplardaki denetimlerini yoğunlaştırdı. İlçede et satışının yapıldığı iş yerlerini titizlikle kontrol eden ekipler, öncelikle iş yerinin gerekli belgelerini gözden geçiriyor. Etlerin satıldığı reyonların temizliğine dikkat eden Belediye ekipleri, denetimlerde çalışanların hijyen kurallarına uyup uymadığına bakıyor. Etlerin muhafaza edildiği soğuk hava depolarının dereceleri ve temizliği gıda mühendisleri ile zabıta ekipleri tarafından dikkatle incelenirken, denetimler kapsamında etlerin yerden yüksekliği ve etiketlerdeki bilgilerin doğruluğu kontrol edilerek iş yerlerine gerekli uyarılarda bulunuluyor.

80 ve üzeri puan alan iş yerlerine Yeşil Flama

Ekiplerin denetimlerinden 80 ve üzerinde puan alarak geçen iş yerleri belediyenin Yeşil Flama uygulamasından yararlanmaya hak kazandı. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin iş yerlerine verdiği yeşil flama; o iş yerinin gerekli hijyen ve sağlık kurallarına uygunluğunu gösterirken bu iş yerleri de belediyenin internet sitesinde yayınlanarak vatandaşlar bilgilendiriliyor. Denetimler sonucunda eksikleri tespit edilen iş yerlerine eksiklerin giderilmesi için süre verilirken hijyen kurallarında eksikliği bulunan bazı kasaplar dükkanlarından görüntü alan basın mensuplarına tepki göstererek dükkanlarında çekim yapmalarını istemedi.

"Flama alan iş yerini de 6 ayda bir kontrol ediyoruz"

Kurban Bayramı öncesinde kasap denetimlerini yapan Gaziosmanpaşa Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İsmet Aydın, "Hijyen yönünden kabul görmüş kriterler vardır. İş yerlerimize puan verirken 100 puan üzerinden değerlendiriyoruz. Yaptığımız denetimler sonucunda seksen ve üzeri puan alan iş yerlerimize yeşil flama veriyoruz. Flama alan iş yerini de 6 ayda bir kontrol ediyoruz. Belgeyi aldıktan sonra kötü bir ortama dönüşmemesi ve daha iyi olması için denetimleri devam ettiriyoruz. Amacımız hijyen açısından iyi olan yerleri daha iyi seviyeye çıkartarak, diğer iş yerlerini özendirmektir. Yeşil flama alan iş yerlerini belediyemizin sitesinden de duyuruyoruz. Vatandaşlarımıza buradan rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz diyoruz" diye konuştu.

"Yakınımızda da kasaplar var ama maalesef her yere güvenilmiyor"

Denetimler sırasında kasaptan alışveriş yapmakta olan Eleni Bulut, " Piyer Loti'ye yakın oturuyoruz ama et almak için Gaziosmanpaşa'ya geliyoruz. Küçük çocuklarım var özellikle Avrupa Birliği standartlarına göre etin kalitesine bakmaya çalışıyorum. Son kullanma tarihine, rengine ve tazeliğini belirten özelliklere bakarım. Bugüne kadar buradan aldığım etlerde herhangi bir hijyen sorunuyla karşılaşmadım o yüzden buradan alışveriş yapıyorum. Yoksa yakınımızda da kasaplar var ama maalesef her yere güvenilmiyor. Artık her şeyde katkı maddesi olduğu için dikkat etmeye çalışıyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bayram Öncesi Kasap Denetimleri Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement