BBP Çarşı Grubuna Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

BBP Çarşı Grubuna Sahip Çıktı

BBP Çarşı Grubuna Sahip Çıktı

BBP Genel Başkan Yardımcısı, 12 Eylül Ülkücüleri Mağdurları Komisyon Başkanı Remzi Çayır, “darbe” girişiminde bulunmakla suçlanan Çarşı taraftar grubuna sahip çıktı.

12.09.2014 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkan Yardımcısı, 12 Eylül Ülkücüleri Mağdurları Komisyon Başkanı Remzi Çayır, "darbe" girişiminde bulunmakla suçlanan Çarşı taraftar grubuna sahip çıktı. Tepkilerini dile getiren herkesin darbeci olarak nitelendirilmesi halinde ülkenin yaşanmaz hale geleceğini belirten Çayır, "Bu tutumun terk edilmesini savunuyorum ve hükümete diyorum ki; sivil, insan temelli, millet iradesini esas alan bir anayasa yapın, yanınızda yer alalım ve sizinle birlikte bu anayasanın şekillenmesinde rol alalım, destek verelim" dedi.

"DARBE ANAYASASI HALA YAŞATILIYOR"

Partisinin Adana İl Başkanlığında 12 Eylül'ün 34. yıl dönümü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen Çayır, 12 Eylül'ün zulmünü yaşamış bir neslin sözcüleri olduklarını söyledi.

Kardeş kavgası, demokrasi tıkanıklığı, ülkenin iç ve dış güvenliği bahanesiyle darbe yapanların ülkenin başında boza pişirdiğini ifade eden Çayır, 12 Eylül Davası'nın müebbetle sonuçlanmasının, darbecilere ders olduğunu kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez darbeye teşebbüs eden ve darbe neticesinde Cumhurbaşkanı olmuş bir kişinin cezaya çarptırıldığını belirten Çayır, "Türk milleti için de, o dönemin mağdurları için de, bir bundan bir bundan astık diye övünenler gerekli dersi almışlardır. Darbecilerin ceza almasının artık yetmediğini, darbenin hala anayasasıyla bu ülkenin başında boza pişirdiğini söylemek zorundayız. Hala bu ülke 12 Eylül darbecilerini anayasasıyla idare edilmekte. Darbecileri cezaya çarptırdık, müebbet aldılar ama darbecilerin unsuru olan anayasası hala bu ülkede yaşıyor ve yaşatılıyor" diye konuştu.

"CEZALAR YOK HÜKMÜNDE SAYILMALI"

12 Eylül sürecinde darbe yönetimi tarafından cezalandırılanların hala diken üstünde olduğunu vurgulayan Çayır, şöyle devam etti:

"Şuanda ben ve benim gibi arkadaşlarımız herhangi bir vukuat veya bir kavgada 6 aydan fazla bir ceza aldığımızda darbe mahkemelerinin verdiği cezalardan dolayı infaz yanmasıyla, yeniden hapishanelere dönmek gibi bir talihsizlikle karşı karşıyayız. Biz bu darbecileri cezalandırdık ama bunun sonuçları hayatımıza tesir etmeye devam ediyor. Yani darbenin tüm sonuçlarıyla birlikte ortadan kalktığı günü özlüyoruz. Artık darbe anayasasını ve darbe yasalarının bu ülkede sonuçlarıyla birlikte ortadan kalkması için hep birlikte çalışmak, hep birlikte irade ortaya koymak zorundayız. 34 yıl bu ülke neden bir türlü anayasasını yapamaz? Neden bizim gibi işkence altında yıllarını geçirmiş insanlar dışarı çıktığında hala hür olamazlar? Görüşlerine bakılmaksızın darbenin verdiği cezalar sonuçlarıyla beraber yok hükmünde sayılmalıdır ki bu ülke yeni bir sayfa açsın, demokrasi kazansın, adalet kazansın, insanlık kazansın."

"ANAYASA YAPIN YANINIZDA YER ALALIM"

"Dünyada örneği başka olmayan" diye nitelendirdiği Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'ya sahip çıkan Remzi Çayır, şunları dile getirdi:

"Çarşı Grubu, zaman zaman toplumsal tepkiler vermektedir ve çok da ironi, zaman zaman güldüren, zaman zaman düşündüren bir takım tepkiler ortaya koymaktadır. Bu başka bir ülkeyle çok kıyaslanamaz bir hal. Yani kendine has bir grup. Bunlar Gezi Olayları sırasında ortaya çıkmış, tepkilerini ortaya koymuşlardır. Şuanda hükümeti devirmek, darbe yapmakla suçlanıyorlar. Bizi yeniden 12 Eylül döneminin mahkemelerini çağrıştıran bir takım şekillere şemallere döndürmeyin, bunlar yanlış işlerdir. Türkiye bundan kazançlı çıkamaz. Yani her sesini çıkaran her düşüncesini söyleyeni biz darbeci diye nitelendirirsek, bu ülke yaşanmaz olur. Bu tutumun derhal terk edilmesini savunuyor ve hükümete diyorum ki; Lütfen derhal sivil insan temelli ve millet iradesini esas alan bir anayasa yapın yanınızda yer alalım ve sizinle birlikte bu anayasanın şekillenmesinde ve kabullenmesinde rol alalım, destek verelim. Aksi takdirde mecliste grubu bulunan bütün partiler için bu utanç vesilesidir." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel BBP Çarşı Grubuna Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement