Belediyeden Kaçak Su Kullanımına Denetim - Son Dakika
Yerel

Belediyeden Kaçak Su Kullanımına Denetim

Belediyeden Kaçak Su Kullanımına Denetim

Besni ilçesinde belediye ekipleri, kaçak su kullanımına sıkı denetim getirdi.

11.06.2014 11:03

Besni ilçesinde belediye ekipleri, kaçak su kullanımına sıkı denetim getirdi.

Besni Belediyesi, kaçak su kullanımının önüne geçmek ve bağ evlerine verilen içme suyu için denetimleri sıklaştırdı.

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, yaptığı açıklamada, kaçak su kullanımını önlenmesi için bağ evlerinde su kullanımına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Yazla birlikte bağ ve bahçe sulamalarının başlamasının kaçak su kullanımını tetiklediğini ifade eden Öztürk, şebeke suyu ile bahçe sulanmasına karşı olduklarını, ilçede sonbahar ve kış aylarında suyun yeterli olduğunu, Haziran ve Eylül ayları arasında suyun ilçeye yetmediğini dile getirdi.

"Kaçak sulama yapanlar gece açıyor suyu, sabaha kadar bir daha dönüp bakmıyor" diyen Öztürk, daha önce Belediye Meclis kararıyla bağ evlerine aylık 5 tona kadar içme suyu şebekesinde kullanma hakkı verildiğini ancak verilen suyun bağ ve bahçe sulamasında kullanılması sonucunda yine belediye meclisinin almış olduğu karar doğrultusunda amacı dışında kullanıldığı için bağ evlerinin suyunu kesmek zorunda kaldıklarını anımsattı.

İçme suyunun bağ ve bahçe sulamasında kullanılmasının Besni'ye haksızlık olacağına işaret eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Biz bunlara karşıyız. Bu nedenle belediye meclis kararı alarak bu uygulamaya son vermeye kararlıyız. Zabıta ekiplerimiz gece gündüz demeden denetim yapıyor. Kaçak su kullanımına asla geçit vermeyeceğiz. Yaklaşık 80 civarında bağ ve bahçe sulaması yapan ve kanunlara aykırı şekilde su kullananların suyu kesildi. Her kim olursa olsun, kaçak su kullandığını tespit ettiğimiz kişiler hakkında her türlü yasal işlemi başlatacağız. Açıkça ilan ediyorum, hiç kimse kaçak su, kullanmaya, su hırsızlığı yapmaya tevessül etmesin" - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belediyeden Kaçak Su Kullanımına Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • vatandaş: helal olsun.inşallah yola eşya koyan esnafada düzen getirilir 0 0 Yanıtla

Advertisement