Belgrad Türk Film Festivali Üç Yaşına Giriyor - Son Dakika
Güncel

Belgrad Türk Film Festivali Üç Yaşına Giriyor

Belgrad Türk Film Festivali Üç Yaşına Giriyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı kapsamlı etkinliklerle yurt dışı tanıtımına ağırlık vermeye devam ediyor.Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Belgrad Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nce düzenlenen 3.Belgrad Türk Film...

22.10.2013 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı kapsamlı etkinliklerle yurt dışı tanıtımına ağırlık vermeye devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Belgrad Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nce düzenlenen 3. Belgrad Türk Film Festivali bugün başladı. Türk filmlerinin Sırbistan'da tanıtımı amacı ile gerçekleştirilen etkinlik 22-2 6 Ekim 2013 tarihleri arasında sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor. Her yıl ekim ayının ikinci yarısında gerçekleştirilen ve bu yıl üçüncü kez yapılan Türk Film Festivali, Sırbistan için artık gelenekselleşiyor.

Etkinlik kapsamında bu yıl gösterimi girecek filmler ise şöyle:

"Masumiyet, Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikâyesi, Romantik Komedi, 72. Koğuş, Hayde Bre ve Eşrefpaşalılar."

3. Belgrad Türk Film Festivali, basın mensupları ve kültür kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağı açılış töreni Sırbistan'da gösterilen dizilerdeki oyuncuların rol aldığı Romantik Komedi isimli filmin gösterimiyle gerçekleşecek. Ayrıca, etkinlik boyunca gösterimlerin yapılacağı salonda "İstanbul Posterleri" sergisi de sanatseverlerle buluşacak.

Festivali destekleyen ve Türk sanatını Belgrad'a taşıyacak ikinci etkinlik de "Anadolu'dan Esintiler" resim sergisi. Ünlü ressam Hikmet Çetinkaya'nın yapıtlarının yer alacağı ve 24 Ekim'de kapılarını açacak sergi, Sırbistan'ın en saygın galerilerinden New Moment sanat galerisinde 31 Ekim'e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Filmleri Günleri ile eş zamanlı gerçekleştirilecek sergilerle Belgrad'da bir Türk kültürü rüzgârı estirmeyi amaçlıyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Belgrad Türk Film Festivali Üç Yaşına Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement