Beş Yıldızlı Otel, 'Eşimin Otomobilini Çektirdi' İddiası - Son Dakika
Güncel

Beş Yıldızlı Otel, 'Eşimin Otomobilini Çektirdi' İddiası

Beş Yıldızlı Otel, \'Eşimin Otomobilini Çektirdi\' İddiası

Bodrum'da, eşine ait otomobilin, bir sitedeki evlerinin önünden yakındaki bir otelin şikayeti üzerine polis tarafından çekildiğini ileri süren avukat Metin Kesikciler, basın açıklaması yaparak tepkisini dile getirdi.

24.06.2015 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da, eşine ait otomobilin, bir sitedeki evlerinin önünden yakındaki bir otelin şikayeti üzerine polis tarafından çekildiğini ileri süren avukat Metin Kesikciler, basın açıklaması yaparak tepkisini dile getirdi. Kesikciler, söz konusu otele sembolik maddi, manevi tazminat davası açacaklarını kaydetti. Otel yetkilileri ise, otomobili kendilerinin çektirtmediğini belirtip, haklarını yasal yollardan arayacaklarını söyledi.

Gümbet Mahallesi İş Bankalılar Sitesi'nde yaşayan bankacı 34 yaşındaki Anıl Kesikciler, dün akşam evinin önüne parkettiği 48 V 1231 plakalı otomobili sabah işe gideceği saatte yerinde bulamayınca şaşırdı. Otomobilinin çalındığını sanan Kesikciler, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü arayıp, durumu bildirdi. Kesikciler'in şaşkınlığı, polisin otomobilinin çalınmadığını, çekici yardımıyla otoparka çekildiğini öğrenince bir kat daha arttı.

Avukat Metin Kesikciler, bazı sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla eşinin otomobilini çektirttiklerini ileri sürdüğü 300 metre ilerideki beş yıldızlı bir otelin önünde konuyla ilgili bir açıklama yaparak, tepkisini dile getirdi. Eşinin otomobilinin söz konusu otel görevlilerinin şikayeti üzerine polis tarafından çekiciyle site içerisinden, kendilerine ait yoldan çekildiğine dikkati çeken Kesikciler, "Çünkü, bu otel önemli gün ve toplantılarında otoparkı yeterli olmadığı için bizim sitenin içerisine araçlarını park ettiriyor. 'Komşumuzdur' diyerek, yardımcı oluyor sesimizi çıkarmıyorduk. Ama bu kadar hukuk dışına çıkabileceklerini ve bize ait olan yerden evimizin önünden aracımızı çektirebilecek kadar gözlerinin kararacağını düşünemedik. Tüm tespitleri yaptırdık. Otele sembolik maddi ve manevi tazminat davası açarak, hukuğun üstünlüğünün, vatandaşın malına el uzatmanın ne demek olduğunu yine hukuk yolu ile göstereceğiz. Devletin emniyet güçlerini kullanma cesareti görenler hak ettikleri yanıtı alacaklar" dedi.

Kesiciler'e destek veren Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan da, "Beş yıldızlı otellerin imar planlarını hiçe saymalarının en önemli örneği burada görülüyor. Koca otel, müşterilerine, otopark yapacağı yerleri yeşil alanları restoran ve başka amaçlı kullanınca otele gelen müşterilerin araçları koyacağı yer kalmıyor. Bu kez de sitenin kendisine ait olan yola gözünü dikiyor ve kanun hukuk tanımadan herhangi birinin aracını şikayet ederek otomobili çektirme gücünü kendinde görüyor. Basit bir olay gibi görünse de bu işin peşini bırakmayıp, kamu alanına ve başkalarının hakkına tecavüz edenlerin gerektiği cezayı almasını sağlayacağız" dedi.

"BİZ ÇEKTİRTMEDİK" İDDİASI

Otelin Genel Müdürü Onur İslam ise iddiaları duyunca şaşırdığını belirterek, "Kesinlikle komşuları ile iyi geçinen bir oteliz. Kimsenin aracını çektirmedik. Bu konuda bir talimat vermedik. Bu iddiaların nasıl çıktığını bilmiyorum. Otelin adını kullanarak yapılan açıklamalarla ilgili biz de hukuk yollarına başvuracağız" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beş Yıldızlı Otel, 'Eşimin Otomobilini Çektirdi' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement