Beşiktaş'ta Sistem Aranıyor - Son Dakika
Spor

Beşiktaş'ta Sistem Aranıyor

Beşiktaş\'ta Sistem Aranıyor

Sosa ve Oğuzhan'ın yokluğunda Yiğidolar'ı devirmek isteyen Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic, en uygun sistemi bulmaya çalışıyor.

17.10.2014 08:16

Lige verilen milli arayı en iyi şekilde değerlendirip liderlik koltuğundaki yerini korumayı amaçlayan Beşiktaş’ta, Sivasspor hazırlıkları yoğun tempoda sürüyor. Pazar günü sakatlıkları süren Oğuzhan ve Sosa’dan yoksun bir şekilde yeni adıyla Osmanlı Stadı’nda Yiğidolar’la kozlarını paylaşacak olan Siyah-Beyazlılar’da teknik direktör Slaven Bilic, kritik maça en doğru sistemle çıkmanın hesaplarını yapıyor. Değişik formüller deneyen Hırvat çalıştırıcı, takımın oyun kurup daha fazla pas yapması için Oğuzhan’ın yerinde Olcay’ı deniyor. Özellikle taktik çalışmada bu oyuncu üzerinde duran Slaven Bilic, Olcay’ın üretkenliğinden yararlanıp daha fazla pozisyona girmeyi hedefliyor, deyim yerindeyse tüm planlarını yıldız isim üzerine kuruyor.

Motta ve Kerim’e mesaj!

Bu sistemde akıllara gelen ilk soru, sol tarafta kimin oynayacağı!... Bilic, bu mevkiide de son idmanda Kerim Frei seçeneğini denedi. Teknik heyetin bu konudaki bir diğer alternatifi ise sol bekte İsmail’in oynaması, önünde ise hücum hattında da etkili olabilen Motta’nın yer alması. Milli takımlarına giden oyuncuların yorgun dönmesi nedeniyle idmanlarda henüz taktik konusunda karar vermekte zorlanan Bilic’in yarınki idmanın ardından son kararını vereceği öğrenildi. Tecrübeli çalıştırıcının, Kerim ve Motta’yla konuşup göreve hazır olmalarını istediği bildirildi.

‘Ankara’dan zaferle döneceğiz’Üst üste yaşanan sakatlıklardan ötürü sıkıntılı günler yaşayan Kartal’da teknik direktör Slaven Bilic de şanssızlıklardan yakındı. “Futbolda olan tüm şanssızlıkları maalesef yaşıyoruz” diyen Bilic, “Fakat böyle dönemleri en az kayıpla geçen takım hedefine ulaşır. Kesinlikle bahane aramam. Ankara’dan kazanıp döneceğiz. Özellikle taraftarlarımızın desteğine çok ihtiyacımız var. Pazar akşamı dolu tribünler önünde oynayıp üç puan serimizi sürdüreceğiz, bundan başka hiçbir şey aklımızdan geçmiyor” diyerek maç öncesi iddiasını dile getirdi.

Gökhan Töre takıma katıldı

Sivas maçının hazırlıklarını tek çalışma yaparak sürdüren Beşiktaş’ta milli takımlardan henüz dönemeyen Demba Ba ve Franco ile sakatlıkları süren Sosa, Mustafa ve Oğuzhan idmana katılamadı. Kaleci Cenk Gönen ile Gökhan Töre ise çalışmada yer aldılar. Taktik ağırlıklı antrenmanda üç ayrı gruba ayrılan oyuncuların dar alanda yaptığı çift kale maç ve taktiksel çalışmada ortaya koyduğu performans teknik ekibi fazlasıyla memnun etti. Bilic ve kurmayları oyuncuları sık sık alkışladı.

Kaynak: Fanatik

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Beşiktaş'ta Sistem Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement