Beslenme Dostu Bahçelievler Gazi - Son Dakika
Güncel

Beslenme Dostu Bahçelievler Gazi

Beslenme Dostu Bahçelievler Gazi

Bahçelievler Gazi İlkokulu, öğrencilerinin sağlıklı beslenmesini sağlamak için yaptığı çalışmalarla yine takdir edilmeyi fazlasıyla hakediyor.

26.11.2015 16:10  Güncelleme: 16:13

Daha önceki yıllarda beslenme dostu okul ünvanını alan Bahçelievler Gazi İlkokulu şimdi ise MEB ve Sağlık Bakanlığının yayınladığı genelgeyle Okul Kantinlerinde satılması uygun görülen meyve, sebze ve kuruyemiş gibi gıdaların öğrenciler tarafından tüketilmesi için yoğun çaba sarfediyor.

Okul kantin işletmecisi Kemal Sipahi; "Halden alınan taze meyve ve sebzelerin hem tane olarak hem de sıkılarak meyve suyu şeklinde öğrenciler tarafından tüketildiğini, çocuğun erken yaşlarda kazandığı yemek yeme alışkanlığı, hayatının daha sonraki dönemlerini etkilediğini bildiğimiz için bu yaşlarda öğrencilerimizin doğru ve dengeli beslenmesini sağlamak için çalıştıklarını"söyledi. Okullarda verilecek her türlü hizmetin niteliğini arttırmak, çocuğun gelişimine etki eden unsurlardan birisidir. Bu çerçevede çocuğun bedensel sağlığının gelişiminde sağlıklı beslenme büyük önem arz etmektedir. Okullarda da bu sorumluluk okul kantinlerinde olduğundan, böyle örnek uygulamaların yayılarak artmasını istiyoruz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beslenme Dostu Bahçelievler Gazi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement