Besni'de Müze Gibi Marangozhane - Son Dakika
Güncel

Besni'de Müze Gibi Marangozhane

Besni\'de Müze Gibi Marangozhane

Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde, marangoz ustası 55 yaşındaki Mehmet Bolu, yöresel kıyafet ve eski para gibi antika eşyaları iş yerinde sergiliyor.

13.01.2016 00:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde, marangoz ustası 55 yaşındaki Mehmet Bolu, yöresel kıyafet ve eski para gibi antika eşyaları iş yerinde sergiliyor.

40 yıldır marangozculuk yapan Mehmet Bolu, Yenibesni Mahallesi'ndeki iş yerinde 20 yıldır topladığı yöresel kıyafet ve eski paralardan oluşan antika eşyaları iş yerinde sergiliyor. Marangoz ustası Bolu, birçok kişinin müzeye dönüştürdüğü iş yerini ziyarete geldiğini söyledi. Antikaların daha kapsamlı bir yerde sergilenmesini isteyen Bolu, şunları söyledi: "İş yerimde yaklaşık bin çeşit tarihi eşya bulunmaktadır. Bunlar nereden baksanız en az 300-400 yıllıktır. Yetkililere defalarca söylememize rağmen yardımcı olunmadı. Bunun için de üzüntülüyüm. Dükkanımızın içi artık çalışılamaz bir hale geldi, yetkililerin yardımcı olmalarını istiyoruz. Ziyarete gelenler oluyor, çoğunlukla yurt dışından geliyorlar. Satın almak istiyorlar, ama ben satmıyorum. Bunlar sergilense biz daha mutlu oluruz, insanlar görse daha da seviniriz, ama maalesef sergileyemiyoruz. Yani bir 100 metre kapalı alan istiyoruz. Benim durumum olsa ben bir yer alırdım. Tarihe, sanata sevgim bir başka. Bunları insanların görmesini istiyoruz, tek amacım bu. Eski Besni tarihi yok olmasın yaşatılsın." - Besni

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Besni'de Müze Gibi Marangozhane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement