Besyo Sınavlarına Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Besyo Sınavlarına Büyük İlgi

Besyo Sınavlarına Büyük İlgi

Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ya da Spor Bilimleri Fakültesi’ne yerleşmek için her yıl yapılan özel yetenek sınavları bu yıl da büyük bir heyecana sahne oldu.

06.08.2015 15:04

Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ya da Spor Bilimleri Fakültesi'ne yerleşmek için her yıl yapılan özel yetenek sınavları bu yıl da büyük bir heyecana sahne oldu. Yetenek sınavı ile öğrenci alan İnönü Üniversitesi'nde BESYO okumak isteyen öğrenciler bir birleriyle yarıştı. Sınava girenler arasında Yeni Malatya spor'un genç futbolcuları Burak Kavlak, Hakan Bezci, Mehmet Ayaoku ve Yeşilyurtsporlu Ahmet Yazıcı da vardı.

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Bölümü kendi bünyesinde gelecek dönem eğitim görecek öğrencileri belirlemek için yetenek sınavı yaptı. Yaklaşık bin civarında başvurunun yapıldığı sınavlara çevre illerden de çok sayıda öğrenci katıldı.

BESYO spor salonunda yapılan sınavda her branş için ayrı parkur oluşturuldu. Futbol ve jimnastik branşında yoğun katılım olduğu gözlenirken adaylar, çabukluk, hız, çıkış, teknik, beceri, koordinasyon ve fiziksel güç isteyen çeşitli etaplarda süreye karşı yarıştı.

Özellikle futboldan giren öğrenci adaylarının futbol topu ile yaptığı hareketler sınavı izlemeye gelenler tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Üniversiteli olmak için sınavlara girenler arasında Yeni Malatyaspor'un profesyonel oyuncu kadrosunda bulunan Hakan Bezci, Mehmet Ayaoku ve Burak Kavlak da vardı. Sarı kırmızılı oyuncular hünerlerini bu kez salonda gösterirken, Yeşilyurtspor'lu Ahmet Yazıcı da sınava girenler arasındaydı. Genç futbolcular, tüm katılımcıların değerlendirmeye alınmasından sonra oluşacak derece listesine göre yeterli bulunursa, Beden Eğitimi Öğretmenliği ya da Antrenörlük Bölümü'nü kazanacak.

İnönü Üniversitesi'nin yapılacak tüm sınavların ardından BESYO'ya yerleştirilecek öğrencilerin listesini önümüzdeki günlerde resmi sitesinden duyurması bekleniyor. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Besyo Sınavlarına Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement