Beykoz'da Hayvanlar İçin 'Besleme Noktaları' Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Beykoz'da Hayvanlar İçin 'Besleme Noktaları' Kuruldu

Beykoz\'da Hayvanlar İçin \'Besleme Noktaları\' Kuruldu

Beykoz Belediyesi, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının kolaylıkla su ve yiyecek bulabilmesi için ilçedeki farklı alanlara 'Besleme Noktaları' kurdu.

11.07.2014 11:07  Güncelleme: 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beykoz Belediyesi, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının kolaylıkla su ve yiyecek bulabilmesi için ilçedeki farklı alanlara 'Besleme Noktaları' kurdu. Proje kapsamında belediye ekipleri her gün düzenli olarak belirlenen noktalara kuru mama ve su bırakıyor.

Beykoz Belediyesi, sokak hayvanları için ilçedeki 32 farklı noktasına 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun ön gördüğü şekilde hazırlanan 'Besleme Noktaları'nı kurdu. Gönüllülerle birlikte tespit edilen yerlerin tercih edildiği besleme noktalarına belediye ekipleri her gün düzenli olarak kuru mama bırakırken vatandaşlarda yardımlarını esirgemiyor.

Sokak hayvanlarının doğal çevrelerinde sağlıkla yaşaması için başarılı projeler geliştirdiklerini söyleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, "Bugüne kadar gönüllülerle birlikte mahallelerde yürüttüğümüz besleme çalışmalarını artık belirlediğimiz sabit noktalarda yürüteceğiz. Bu noktalarda hem Belediye olarak biz hem de vatandaşlarımız sokak hayvanlarını besleyecekler ve su ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Bu çalışmayla hayvan sevgisinin de artacağını düşünüyorum"dedi.

Öte yandan 32 besleme noktası dışında ilçedeki park ve bahçeler ile meydanlara da su kapları bırakılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beykoz'da Hayvanlar İçin 'Besleme Noktaları' Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement