Beypazarı Gazi Gündüzalp'i Anacak - Son Dakika
Yerel

Beypazarı Gazi Gündüzalp'i Anacak

Beypazarı Gazi Gündüzalp\'i Anacak

Bazı tarihçilerin Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in dedesi ve Ertuğrul Gazi’nin babası olduğunu belirttiği Gazi Gündüzalp, Ankara’nın Beypazarı ilçesinde bir dizi etkinlikle anılacak.

25.05.2016 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bazı tarihçilerin Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in dedesi ve Ertuğrul Gazi'nin babası olduğunu belirttiği Gazi Gündüzalp, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bir dizi etkinlikle anılacak.

13. yüzyılın ikinci yarısında 400 çadır ile göç ederken göç yolu üzerinde bulunan Ankara'nın Beypazarı ilçesi Hırkatepe Mahallesi'nde Rumlar'ın yaptığı bir baskın sırasında şehit olan Kayı Boyu'nun beyi Gazi Gündüzalp'in kabri, daha önce köy statüsünde olan Hırkatepe Mahallesi'nde bulunuyor. Beypazarı Hırkatepe köyünde torunları ve köy halkınca tarih boyunca korunarak, adına yakışır şekilde türbe haline getirilen mezarı başında günümüze kadar köylüler gençleri askere uğurlayıp, hacet bayramı ve şükür duaları yaparak Gazi Gündüzalp'i andı. Hırkatepeliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Gazi Gündüzalp'in torunlarından Gündüzalp Ünal, bu yıl etkinlikleri daha kapsamlı ve organize şekilde gerçekleştireceklerini belirterek, bu manevi duyguyu ve atmosferi yerinde yaşamak isteyen herkesi etkinliklere beklediklerini açıkladı.

Anma etkinlikleri 28 Mayıs Cumartesi günü Gazi Gündüzalp'in temsili olarak atlılarla Beypazarı'na gelişi ve ilçe merkezini dolaşmasının ardından saat 14.00'te Beypazarı Mustafa Cankara Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek sempozyumla devam edecek. 29 Mayıs Pazar günü ise yine temsili olarak Gazi Gündüzalp, atlılarla Hırkatepe köyüne girecek. Gazi Gündüzalp ve tüm şehitler için okunacak Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif'in ardından türbe ziyaret edilecek, çeşitli konuşmalar yapılarak katılımcılara geleneksel yemek ikramı yapılacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beypazarı Gazi Gündüzalp'i Anacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement