Beypazarı'nda Aşevinden Yoksullara Sıcak Yemek - Son Dakika
Yerel

Beypazarı'nda Aşevinden Yoksullara Sıcak Yemek

Beypazarı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde bulunan aşevi, kış günlerinde kimsesiz ve yoksul vatandaşların uğrak yeri oluyor.

21.01.2015 12:40  Güncelleme: 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beypazarı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde bulunan aşevi, kış günlerinde kimsesiz ve yoksul vatandaşların uğrak yeri oluyor.

Kaymakam Mustafa Kaya, yaptığı açıklamada, 150 dolayında ailenin yemeğinin aşevi tarafından verildiğini ifade ederek, "Şu kış günlerinde fakirlerimizi gözetlemeye çalışıyoruz. Aşevine gelemeyenlerin yemeklerini de görevlilerimiz sefertasları ile evlerine götürüp teslim ediyor. Böylece onlara sıcak yemek yeme imkanı sunuyoruz. Sosyal devletin gereği olarak vatandaşlarımıza yemekte olduğu gibi daha birçok konuda yardımcı oluyoruz" dedi.

Aşevinden faydalanan 72 yaşındaki İrfan Karademir esa kimsesinin bulunmadığını, bu nedenle aşevine gelerek yemek yediğini, kendisine devletin sahip çıktığını söyledi.

Karademir, öğle yemeği için geldiği aşevinden sefertası ile akşam yemeğini de alarak evine götürdüğünü belirtti.

Cemazel Çanak (81) da kimsesi bulunmadığını, kendisine devletin sahip çıktığını ve kış aylarında, aşevi sayesinde boğazından sıcak yemek geçtiğini, AŞ evinin kendileri için sıcak yemek yuvası olduğunu söyledi.

Çanak, "Kaymakamlık bizleri tespit etti. Havalar iyi olduğu zaman öğlenleri aşevine gelerek yemeğimi yemeğe çalışıyorum. Havalar kötü olduğu zaman da evime kadar yemeğim geliyor. Aç ve açıkta kalmadan devletimizin desteği ile yaşantımızı sürdürüyoruz" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beypazarı'nda Aşevinden Yoksullara Sıcak Yemek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement