Beypazarı'nda Bayram Hazırlığı - Son Dakika
Güncel

Beypazarı'nda Bayram Hazırlığı

Beypazarı baklavacıları, Ramazan Bayramı öncesinde ilçenin geleneksel 80 katlı baklavasına artan talebi karşılayabilmek için fazladan mesai yapmaya başladı.

30.06.2016 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beypazarı baklavacıları, Ramazan Bayramı öncesinde ilçenin geleneksel 80 katlı baklavasına artan talebi karşılayabilmek için fazladan mesai yapmaya başladı.

Adı Beypazarı ile özdeşleşen ve Türk mutfağının önemli tatlıları arasında yer alan "80 katlı baklava" bayramlarda misafirlere ikram edilen değerli damak tadları arasında yer alıyor.

Beypazarlı baklava üreticileri de Ramazan Bayramı öncesi oldukça artan siparişleri karşılamak için tatlı bir telaş yaşıyor.

Baklava ise ince, ipek gibi açılan çok sayıda yufkaların arasına öğütülmüş bol ceviz döşenip, üzerine tereyağ dökülüp, yüksek ısıda pişirilerek yapılıyor.

Daha sonra bir süre bekleyen baklava üzerine şerbet döküldükten sonra bir saat sonra servise hazır hale geliyor.

Baklava imalatçısı Halise Varlı da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayrama yakın yoğunlaşan siparişleri karşılamak için çalışmaları artırdıklarını söyledi.

Son bir haftadır yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Varlı, "Bu yoğunluk bayram namazına kadar devam ediyor. Normal zamanlarda günlük 150-200 kilograma yakın baklava üretilirken, bayram haftasına girildiğinde bu rakam 3-4 katına çıkıyor." dedi.

İmalathanede hijyen şartlarına büyük önem verdiklerini ifade eden Varlı, kilogramı 20 liradan satılan baklavayı tüm dünyaya tanıtmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beypazarı'nda Bayram Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement