Beyşehir Gölü'nde 4 Bin 800 Metre Yasak Ağ Ele Geçirildi - Son Dakika
Yerel

Beyşehir Gölü'nde 4 Bin 800 Metre Yasak Ağ Ele Geçirildi

Beyşehir ilçesinde Jandarma ekipleri, göl sularında su ürünleri avında kullanımı yasak olan 4 bin 800 metre küçük göz aralıklarına sahip balıkçı misina ağı ele geçirdi.

25.11.2015 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir ilçesinde Jandarma ekipleri, göl sularında su ürünleri avında kullanımı yasak olan 4 bin 800 metre küçük göz aralıklarına sahip balıkçı misina ağı ele geçirdi.

Beyşehir Gölü'nde serbest dönemde avcılık faaliyetlerini mercek altına alan Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri, Akburun Adası ile Hüyük ilçesine bağlı Tolca Mahallesi açıklarında yaptığı denetim ve kontrollerde balık avında kullanımına yasak getirilen sahipsiz 4 bin 800 metre uzunluğunda küçük göz aralığına sahip misina ağları buldu.

Jandarma, yaptığı son denetimlerde göle serilen misina ağların ekipler tarafından tespit edilememesi için ilginç bir taktik geliştirildiğini de belirledi.

Göldeki şamandıraları kontrol etmek suretiyle avda kullanımı serbest olan ip ağ ya da kullanımına yasak getirilen misina ağ olup olmadığını tespit eden ekipler, denetimlerinde şamandıranın ucuna kısa metreli ip ağ, devamındaki bölümlere ise metrelerce uzunluğunda misina ağ eklendiğini belirledi. Bunun üzerine Jandarma göle serilen ağların cinsini çapa atarak belirlemeye başladı.

Misina ağların Jandarma tarafından ele geçirilmesinin önüne geçilmesi için geliştirilen bu yöntemi de ortaya çıkaran ekipler, bu ağlarla avlanması yasak olan, büyüme evresindeki yavru balıkların avlanmaya çalışıldığını tespit etti.

Bu ağlara takılı vaziyette olan canlı vaziyetteki 12-20 santim arasındaki uzunluklara sahip 60 kilo yavru tatlı su levreğini tekrar göl sularına salan ekipler,cansız 30 kilo yavru levrek balığına ise el koyduktan sonra satışının yasak olması nedeniyle Beyşehir'deki bazı okulların yurtlarına hibe etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beyşehir Gölü'nde 4 Bin 800 Metre Yasak Ağ Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement