Bilgisayarınıza Su veya Kahve Dökülürse Bunları Yapmalısınız - Son Dakika
Ekonomi

Bilgisayarınıza Su veya Kahve Dökülürse Bunları Yapmalısınız

Laptopunuza su veya kahve dökülürse sökülebilir tüm parçalarını çıkarın ve fişten çıkarıp bir havluya yüz üstü yatırın. Eğer şekerli bir sıvı döküldüyse uzmana başvurun.

14.05.2016 10:49  Güncelleme: 11:10

Elektronik cihazlar, sıvıları pek sevmezler. İkisinin bir araya gelmesi, cihazın ciddi seviyede zarar görmesine yol açabileceği gibi, elektrik şokuna uğramanıza da yol açabilir. Peki laptop'unuza su veya kahve sıçrar veya dökülürse, ne yapmalısınız?

BİLGİSAYARINIZI ACİL BİR ŞEKİLDE KAPATIN

Böyle bir durumda bilgisayarınızı hemen kapatın. Windows'u "düzgün" biçimde kapatmaktan bahsetmiyoruz; güç düğmesini basılı tutun, 5 saniye içinde bilgisayarınız kapanacaktır.

AYIRABİLDİĞİNİZ HER PARÇASINI AYIRIN

Bunun ardından elektrik kaynaklarını bilgisayarınızdan uzaklaştırın. Güç adaptörü takılıysa çıkartın, pil sökülebiliyorsa sökün. Fare, flaş sürücüler gibi bilgisayarınıza bağlı diğer bileşenleri de sökün. Bilgisayarınzı açın ve mümkünse sabit diskinizi, RAM'lerinizi ayırın.

ŞEKERLİ İÇECEKLER GİBİ BİR SIVIYSA UZMANA GİDİN

Sıvı, alkol veya şekerli içecekler gibi kuruduğunda yapışkan hale gelen bir yapıya sahipse, profesyonel yardım isteyin.

Bilgisayarınıza Su veya Kahve Dökülürse Bunları Yapmalısınız

SADECE SU DÖKÜLDÜYSE

Sadece su döküldüyse, laptop'unuzu kendiniz kurutabilirsiniz. Önce cihazın dış yüzünü bir havluyla iyice kurulayın. Laptop'u mümkün olduğunca geniş biçimde açın ve mümkünse ekranla klavyeyi aynı hizaya getirin.

HAVLUNUN ÜZERİNE YÜZ ÜSTÜ YATIRIN

Şimdi cihazınızı havlunun üzerine yüz üstü olarak bırakın. Suyun dışarıya akması için laptop'unuzu en az birkaç saat bu şekilde bırakın. Bunun ardından her şeyi bir araya toplayın ve çalıştırmayı deneyin. Çalıştıysa şanslısınız; aksi halde profesyonel yardıma ihtiyacınız olacak.

Bilgisayarınıza Su veya Kahve Dökülürse Bunları Yapmalısınız

Son Dakika Ekonomi Bilgisayarınıza Su veya Kahve Dökülürse Bunları Yapmalısınız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement