"Bilim Eğlencelidir! – ODTÜ 60. Yılını Kutluyor!" - Son Dakika
Güncel

"Bilim Eğlencelidir! – ODTÜ 60. Yılını Kutluyor!"

17 Nisan'da Congresium Ankara'da gerçekleştirilecek etkinlikte, bilimin eğlenceli yüzünü ve günlük hayatımızdaki etkilerini gözler önüne seren deneyler, söyleşiler ve yarışmalar yer alacak.

13.04.2016 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğretim, araştırma ve toplum hizmetleri etkinliklerini evrensel standartlarda yürüterek, toplumun ve insanlığın sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik gelişimi için bilgiye ulaşmayı, bilgiyi üretmeyi, uygulamayı, yaymayı ve bu bilgilerle donatılmış bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiş olan ODTÜ, gelenekselleşen bilim günlerinin üçüncüsünü 17 Nisan Pazar günü Congresium Ankara'da, Çankaya Belediyesi'nin işbirliğiyle gerçekleştiriyor.

"Bilim Eğlencelidir! – ODTÜ 60. Yılını Kutluyor!" etkinliği için Ankara'nın dört bir yanından lise öğrencileri, aileler, 7'den 70'e herkes Congresium Ankara'da buluşacak. Gün boyu gerçekleşecek organizasyon, ODTÜ'lü öğretim üyeleri eşliğinde araştırmacıların, bilim insanlarının, öğrencilerin ve öğrenci topluluklarının araştırma-geliştirme projelerinin ürünlerini sergileyeceği, yarışmaların, bilim gösterilerinin ve sohbetlerinin yer alacağı bir bilim şenliği olarak ziyaretçileri bekliyor.

ODTÜ Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TBM) tarafından iki yılda bir gerçekleştirilen "ODTÜ'de Bilim Eğlencelidir!" etkinliklerine 120'den fazla öğretim elemanı destek vermiş, her seferinde 1.000'den fazla öğrenci ve öğretmenin yanı sıra çok sayıda bireysel ziyaretçi katılmıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bilim Eğlencelidir! – ODTÜ 60. Yılını Kutluyor!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement