Binlerce Mahalleli 'BİRLİK Sofraları'nda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Binlerce Mahalleli 'BİRLİK Sofraları'nda Buluştu

Beyoğlu Belediyesi Ramazan Ayı boyunca her gün bir mahalleye konuk oluyor.

23.06.2015 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her akşam yaklaşık 2 bin vatandaşın katılımıyla gerçekleşen sokak iftarları, tüm mahalle sakinlerini bir araya getiriyor. Vatandaşlarla aynı sofra etrafında oruç açan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Belediye olarak birinci vazifemiz vatandaşımızın arasındaki birliği, beraberliği, kardeşliği geliştirmektir," dedi.

Beyoğlu Belediyesi geleneksel olarak her yıl düzenlediği sokak iftarlarına bu yıl Kasımpaşa'nın Yahya Kahya mahallesiyle başladı. 2 bin mahalle sakinin katıldığı iftar programında, yaşlısı, genç, çocuk aynı sofra etrafında komşusuyla birlikte oruç açmanın keyfini yaşadı. Ramazan'ın bereketinin paylaşılan lokmalarla arttığı iftar için mahalle sakinleri erken saatlerde alanı doldurmaya başladı. Kurulan masaları tek tek dolaşan Başkan Demircan, birlik, beraberlik ve paylaşmanın öneminden söz ederek mahalle halkıyla birlikte tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutladı.

"AMACIMZ BİRLİĞİ, BERABERLİĞİ, KARDEŞLİĞİ GELİŞTİRMEK"

"Belediye olarak birinci vazifemiz vatandaşımızın arasındaki birliği, beraberliği, kardeşliği geliştirmektir" diyen Başkan Demircan, "Bizler bunun için uğraşıyoruz. Bunun için birçok organizasyon, etkinlikler yapmaya gayret ediyoruz. Sonuçta bütün bu yapmak istediklerimizin özetinin olduğu ay Ramazan ayıdır. Hep birlikte olmalıyız" dedi.

Komşularıyla sokakta iftar yapmayı beklemenin keyifli olduğunu söyleyen vatandaşlar, kendilerini komşularıyla buluşturan herkese teşekkür ettiler.

Ezanın okunmasıyla belediyenin ambalajlı korunaklı kaplarda sunduğu üç çeşit sıcak yemeği Tasavvuf Müziği eşliğinde, iftariyelik ve tatlıdan oluşan menüleriyle oruçlarını açtı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Binlerce Mahalleli 'BİRLİK Sofraları'nda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement