Bir Ağaç Her Şeydir Bir Dal Hayat Kurtarabilir - Son Dakika
Yerel

Bir Ağaç Her Şeydir Bir Dal Hayat Kurtarabilir

Bir Ağaç Her Şeydir Bir Dal Hayat Kurtarabilir

Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Uygulama Bölümü’nün geleneksel hale getirdiği Bahçıvanlık Eğitimi’nin ilk kursu, vatandaşların yoğun katılımıyla belediyenin Yılmaz Güney Sahnesi’nde gerçekleşti.

15.04.2014 12:52

Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Uygulama Bölümü'nün geleneksel hale getirdiği Bahçıvanlık Eğitimi'nin ilk kursu, vatandaşların yoğun katılımıyla belediyenin Yılmaz Güney Sahnesi'nde gerçekleşti.

Daha yaşanabilir bir kent için Çankaya Belediyesi'nin Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliği halinde yürüttüğü ve bu yıl 4.'sü düzenlenen ücretsiz eğitimde konusunda uzman Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri bitki dostlarına peyzaj bölümü, bahçe bitkileri ve bitki koruma konularında teorik bilgiler verdiler. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği eğitime bu sene 231 bahçıvan adayı katıldı. Teorik ve pratik olmak üzere iki aşamadan oluşan eğitimin ilk dersinde Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Bölümü Araştırma Görevlisi Ömer Lütfü Çorbacı, Doç. Dr. Soner Kazaz, Yrd. Doç. Dr. Zuhal Dilaver ve Araştırma Görevlisi İdil Kanter kursiyerlere Ankara koşullarında yetişen yol ağaçları, bahçe bitkileri ve çiçekleri ile iç mekan bitkileri ve süs bitkileri hakkında ayrıntılı bir eğitim verdiler.

Çankaya Belediyesi olarak hep yenilikçi uygulamalara ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Buğra Gökçe, "Bizler her geçen yıl bu etkinliğin daha geniş katılımla gerçekleşiyor olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Biz bu eğitimleri herkesin durduğu yerden çevresini ve kentini geliştirebilecek inancıyla yapmaya çalışıyoruz. Bunda da haklı olduğumuzu insanların çevresine ne kadar hassas davrandığında daha iyi anladık. Bazen bir ağaç her şeydir, bir dal ise hayat kurtarabilir. Her geçen gün betonlaşan, çevresinde yaşam şansı kalmayan kentlerimize bir parçacık yeşile hasret kalmamak için zaman zaman balkonlarımızın ve pencerelerimizin köşesinde yaptığımız düzenlemelerin hepimizin hayatında ne denli umut ışığı olduğunu bizleri hayata bağladığını çok iyi biliyoruz. Eğitimlerin interaktif olması için sorularınızı, eleştirilerinizi, önerilerinizi bizlerle paylaşırsanız bu eğitimler daha yararlı olur. Teori bilgileri pratiğe dökeceğimiz eğitimleri ranta değil halka açıyoruz sloganıyla inşa ettiğimiz 90 bin metrekarelik alanıyla Çansera'da yapacağız" diye konuştu.

Nisan ayının 18'ine kadar sürecek teori eğitiminin ardından kursiyerler, 19 Nisan'da Çansera Kent Bahçesi'nde aşılama, budama, çelik alma, bitki dikimi ve çim tohumu ekimi ile pratik yapma şansına sahip olacaklar. Kursiyerlerin büyük bir ilgiyle izleyip not tuttukları ve soruları ile hocalarını terlettikleri eğitimlerin sonunda kursiyerlere bu eğitim için hazırlanan özel kitap da armağan ediliyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bir Ağaç Her Şeydir Bir Dal Hayat Kurtarabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement