"Bitmeyen Dersimiz Temizlik" Projesi - Son Dakika
Güncel

"Bitmeyen Dersimiz Temizlik" Projesi

Tokat'ta Gaziosmanpaşa Ortaokulu öğrencilerinin anneleri okulda temizlik yaptı.

20.12.2013 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Valiliğince başlatılan "Bitmeyen Dersimiz Temizlik" projesi kapsamında Gaziosmanpaşa Ortaokulu öğrencilerinin anneleri okulda temizlik yaptı.

Tokat Valiliği'nin önünde toplanan Okul Aile Birliği yönetimi, anneler ve öğrenciler, Vali Mustafa Taşkesen ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra "Bitmeyen Dersimiz Temizlik" sloganlarıyla okula yürüdü. Anneler okulun camlarını sildi, öğrencilerin sıralarını ve yerleri temizledi.

Vali Taşkesen, gazetecilere yaptığı açıklamada, sene başında başlattıkları proje kapsamında okullara anne elinin değmesi için bir araya geldiklerini söyledi.

Öğrencilerin, annelerinin de desteğiyle okullarında sembolik bir temizlik faaliyeti yaptıklarını ifade eden Taşkesen, "Halkın iştirak etmediği hiçbir şey başarılı olamaz. Annelerimizi de bu işin içine katarak aslında projenin amacı olan bir farkındalık oluşturmak. Okullarımız da, sokaklarımız da aynı evlerimiz gibi bizim yaşam alanlarımız. Evlerimiz biliyorsunuz temizdir, temiz tutarız ama sokakta, yolda ve trafikte aynı hassasiyeti göstermeyiz" diye konuştu.

Her şeyin belediyeden, özel idareden, kamu görevlilerinden beklenmemesi gerektiğini vurgulayan Taşkesen, "Temiz kalmanın, kirlenmemenin birinci şartının kirletmemek olduğunu hatırlatmak için bu projeyi başlattık. İkinci dönemde ilk, orta ve liselerde temizlik dersi koyacağız. Bu bilinci yerleştireceğiz. İnşallah Tokat'tan çıkan bu ses bütün Türkiye'de yankı bulacaktır diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Okul Müdürü Mustafa Erarslan ise annelerin okulda fikirleriyle, yönlendirmeleriyle ve uygulamarıyla aralarında bulunmalarını istediklerini açıkladı.

Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Esin Tuna da temizliğin ailede başladığını belirterek, "Çocuklarımızın evlerinde gösterdikleri özeni okulda da göstermelerini istedik. Onlar bizim temizlediğimiz evde yaşamaya alışkınlar. Temizlediğimiz evleri temiz tutmaya da alışkınlar. Şimdi okullarını da evleri gibi görecekler. Biz büyük bir aileyiz dedik. Temizlik de bizim hayat felsefemizdir" şeklinde konuştu.

Öğrenciler, etkinliğe katılanlara yerlere bir daha çöp atmayacakları sözünü verdi. - Tokat

"Bitmeyen Dersimiz Temizlik" Projesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Bitmeyen Dersimiz Temizlik' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement