Bmc'nin 751 Milyon TL'ye Satışını Uygun Bulan Tmsf, Rekabet Kurulu'na Başvurdu - Son Dakika
Ekonomi

Bmc'nin 751 Milyon TL'ye Satışını Uygun Bulan Tmsf, Rekabet Kurulu'na Başvurdu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Fon Kurulu tarafından BMC'nin 751 milyon TL karşılığında satılmasını uygun buldu ve nihai kararını verebilmek için, Rekabet Kurulu'na başvurdu.

08.05.2014 13:06

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Fon Kurulu tarafından BMC'nin 751 milyon TL karşılığında satılmasını uygun buldu ve nihai kararını verebilmek için, Rekabet Kurulu'na başvurdu.

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, BMC ihalesi sonrasında yayınlanan birçok haber ve yorumun gerçeklere aykırı olduğunu belirterek, TMSF'nin geçen bir yıl içinde BMC için yaptıkları sıralandı. 17 Mayıs 2013'te yönetim ve denetimi devralınan BMC'de önce bir durum tespiti yapıldığına dikkat çeken TMSF, akabinde şirketin tekrar üretime geçebilmesi için, acil eylem planı hazırlandığını vurguladı. Şirketin aleyhinde açılmış iflas davalarının karar aşamasına geldiğini belirten TMSF, "Öncelikle BMC'nin iflas etmesi engellenmiştir. Sırasıyla, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'yla, sendikayla, tedarikçi ve bayilerle ihtilaflar çözülmüş, borçlar yapılandırılmış, üretime geçmenin önündeki engeller ortadan kaldırılmıştır.

Netice itibarıyla, BMC, paydaşlarımızın desteğiyle, İzmir ekonomisine, savunma sanayine ve otomotiv sektörüne yeniden kazandırılmıştır" ifadelerini kullandı.

-"İHALE ÖNCESİNDE ÜRETİME GEÇTİ, YURTDIŞINA SATIŞ BAŞLADI"-

İhale öncesinde üretime geçmeyi başaran, hatta yurtdışına da satış yapmaya başlayan BMC'nin muhammen bedelinin bağımsız bir kuruluş tarafından hesaplandığına işaret eden TMSF şu bilgileri verdi:

"Yerli ve yabancı sekiz firma ihale şartnamesini satın almış, daha fazla katılımın olabilmesi için ihale süresi bile uzatılmıştır. Kurumumuzun şeffaflık politikası gereği, BMC ihalesi televizyonlardan canlı olarak yayınlanmıştır. Hukuki bir bağlayıcılığı olmadığı halde; Kurumumuz için zorunlu olmasa da, icra ihalelerinde geçerli olan teamüle uyulmuş; muhammen bedelin yüzde 75'i ve üzerinde bir satış rakamı hedeflenmiştir. İhalenin ikinci gününde, pazarlık aşamasında, teamüle uygun bu oran tutturulmuştur. Rekabet Kurulu'nun onay vermesi durumunda, Fon Kurulumuz nihai kararını verecektir.

Bu vesileyle, TMSF yönetimine geçtiği tarihte, yaklaşık altı aydır üretimi durmuş olan fabrikanın tekrar üretime geçmesinde büyük emeği olan, iyi niyetimize iyi niyetle karşılık veren, başta Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na, SGK'ya, işçilere ve ailelerine, sendika yetkililerine, tedarikçilere, bayilere ve diğer paydaşlara, kamuoyu önünde, bir kere daha teşekkür etmeyi borç biliriz."

TMSF, açıklamasında "Fon Kurulumuz, "Fon Kurulu, BMC'nin 751 milyon TL karşılığında satılmasını uygun bulmuş ve nihai kararını verebilmek için, Rekabet Kurulu'na başvurmuştur" dedi.

Hatırlanacağı üzere TMSF'nin düzenlediği BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satış ihalesinde, ES Mali Yatırım ve Danışmalık AŞ'nin sahibi Ethem Sancak 751 milyon TL teklif vermişti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Bmc'nin 751 Milyon TL'ye Satışını Uygun Bulan Tmsf, Rekabet Kurulu'na Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement