Bodrum'un Amazonları Yarışa Hazır - Son Dakika
Güncel

Bodrum'un Amazonları Yarışa Hazır

Bodrum\'un Amazonları Yarışa Hazır

Bodrum'da 13 yıl önce faaliyete geçen, kadınların oluşturduğu Yüksek Ökçeler Yelkenci Grubu, 26'ncı Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Yat Yarışları'nda yarışmak için son hazırlıklarını tamamladı.

19.10.2014 10:36  Güncelleme: 10:09

Bodrum'da 13 yıl önce faaliyete geçen, kadınların oluşturduğu Yüksek Ökçeler Yelkenci Grubu, 26'ncı Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Yat Yarışları'nda yarışmak için son hazırlıklarını tamamladı. Grubun 13 kadın üyesi, 33 metrelik Bodrum STS okul gemisi ile yarışa katılacak.

Bodrum'da aldıkları yelken ve denizcilik eğitimi ile birçok ulusal ve uluslararası yelken yarışında 20'nin üzerinde kupa ve plaket alan ve tamamı kadınlardan oluşan Yüksek Ökçeler Yelkenci Grubu 20-25 Ekim tarihleri arasında Bodrum ve Yunan adaları arasında düzenlenen 26'ıncı Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Yat Yarışları'na 33 metre uzunluğunda 7 metre genişliğindeki ve Bodrum Kültür ve Sanat Vakfı (BOSAV) ile Bodrum Belediyesi bünyesindeki Bodrum STS okul gemisi ile katılacak.

HER MESLEKTEN KADIN VAR

Grup sözcüsü mimar Füsun Bay Canbay, yelkenciliğe gönül vermiş her meslekten kadının grubun üyesi olduğunu, hazırlıklarını 1 haftadan bu yana denize açılarak sürdürdüklerini söyledi. Canbay, "Amacımız; öğrencilerine eğitim veren ve uluslararası yarışlarda birçok derece alan okul gemisinde bu kez kadın yelkencilerle yeni bir başarı kazanarak denizciliğe dikkat çekmek. 13 yıl önce oluşturduğumuz ve 48 kadın üyeye ulaşan grubumuz bu yarışta da iddialı. Okul gemisi ile yeni bir kupa almanın sevincini yaşamak istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'un Amazonları Yarışa Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement