Bolivya'da İçişleri Bakan Yardımcısı'nın Öldürüldüğü İddiası - Son Dakika
Güncel

Bolivya'da İçişleri Bakan Yardımcısı'nın Öldürüldüğü İddiası

Güney Amerika ülkesi Bolivya'da İçişleri Bakan Yardımcısı Rodolfo Illanes'in, greve giden maden işçileri tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

26.08.2016 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Amerika ülkesi Bolivya'da İçişleri Bakan Yardımcısı Rodolfo Illanes'in, greve giden maden işçileri tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Yerel bir radyonun yöneticisi Moises Flores, "Erbol" radyosuna yaptığı açıklamada, La Paz'ın yaklaşık 160 kilometre yakınındaki Panduro'da protesto gösterisi düzenleyen grevdeki madencilerin alıkoydukları Illanes'i öldürdüklerini ileri sürdü. Flores, öldürülen bakan yardımcısının cesedini gördüğünü de ifade etti.

Savcı Ramiro Guerrero düzenlediği basın toplantısında, Illanes'in sağlık durumunun henüz teyit edilemediğini ancak olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve birkaç saat içinde gerekli açıklamanın yapılacağını belirtti.

Öte yandan 56 yaşındaki Illanes'in kaçırıldığını doğrulayan Bolivya hükümeti ise konuya ilişkin yeni bir açıklama yapmadı.

Madencilik Kooperatifleri Ulusal Federasyonu ayrıcalıklar, özel şirketlerde de çalışma hakkı ve daha fazla sendika temsilcisi talebiyle temmuz ayı başında greve gitmişti.

Yerel basında, bu hafta içinde polisle çatışan işçilerden 2'sinin hayatını kaybettiği, 21'inin yaralandığı, 32'sinin de gözaltına alındığı, bakan yardımcısının ise diyalog görüşmeleri için bölgeye gittiği sırada grevdeki madenciler tarafından kaçırıldığı yönünde haberlere yer verilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bolivya'da İçişleri Bakan Yardımcısı'nın Öldürüldüğü İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement