Bolu - 56 Akasya Ağacını Baltayla Kestiler - Son Dakika
Güncel

Bolu - 56 Akasya Ağacını Baltayla Kestiler

Bolu - 56 Akasya Ağacını Baltayla Kestiler

56 akasya ağacını baltayla kestilerBolu'nun Mengen İlçesi'nde cadde üzerinde belediye tarafından dikilen 75 akasya ağacından 56'sı, dün gece gövdelerinden baltayla kesilerek tahrip edildi.

22.11.2016 21:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

56 akasya ağacını baltayla kestiler

Bolu'nun Mengen İlçesi'nde cadde üzerinde belediye tarafından dikilen 75 akasya ağacından 56'sı, dün gece gövdelerinden baltayla kesilerek tahrip edildi. Belediye Bşkanı Turhan Bulut, Bunu yapan insan değil diyerek tepki gösterdi.

Mengen Belediyesi, 1.5 yıl önce Pazarköy Caddesi üzerindeki yürüyüş yoluna 75 akasya fidanı dikti. Fidanlardan 56'sının gövdesine, gece kimliği belirsiz kişilerce baltayla kesik atıldı. Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, ekiplerle birlikte gövdelerinden kesilerek zarar verilen akasya fidanlarının olduğu bölgede inceleme yaptı. Polis de olayla ilgili inceleme yaptı. İlçede yapılan çalışmalarla ilgili sürekli sorunlarla karşılaştıklarını belirten Başkan Bulut, şöyle dedi

Engellemelerle karşılaşıyoruz. Bu engellemeleri bütün Mengen biliyor. Park yaptık bankları kırdılar, tahrip ettiler. Yol yapıyoruz, direnişle karşılaşıyoruz. 1.5 yıl önce diktiğimiz her biri sağlıklı yetişen akasya ağaçlarımız baltayla tahrip edildi. Bu tahribatı yapan insanlara sesleniyorum, o zihniyete sesleniyorum. Eğer insanlık varsa, memleketinizi seviyorsanız bu hainlik niye Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Tepkimiz hukuki yollarla sürecek. Emniyet Müdürlüğü'ne haber verildi, savcılığa da suç duyurusunda bulunacağız. Dün parkı tahrip edenler bulunsaydı belki bu ağaçlar bugün kesilmeyecekti. Bunu yapanların bir an önce ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Yoksa Mengen'de hiç ummadığımız olaylar yaşanabilir. Bunu yapan insan değil. İnsan kılığına girmiş bir hain. Ağaca, doğaya sevgisi olmayanın insana da sevgisi yoktur. Bunu yapanları bin kere lanetliyorum. Yazıklar olsun diyorum.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu - 56 Akasya Ağacını Baltayla Kestiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement