Bonding Yöntemi ile İnci Gibi Dişler Hayal Değil - Son Dakika
Güncel

Bonding Yöntemi ile İnci Gibi Dişler Hayal Değil

Diş estetiğindeki ilerlemeler sayesinde insanlar artık gülüşünü bile tasarlayabiliyor

20.02.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dişlerde sigara ve kahve lekeleri, dişler arasındaki boşluklar gibi mevcut estetik problemlerin, son zamanlarda ünlülerin de sıklıkla talep ettiği "Bonding Yöntemi" ile tamamen ortadan kalktığına dikkat çeken Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Selçuk Özbölük, "Bonding Yöntemi" sayesinde dişler estetik dolguyla uzatıp ya da aralıkları kapatılarak kişinin kendilerine özgü gülüşü tasarlayabildiklerini söyledi.

Bonding Yöntemi'nin kompozit rezin maddesi kullanılarak, dişlerdeki kalıcı renk bozukluklarını gidermek, dişler arası boşlukları kapatmak ve dişlerde şekil değişikliği yapmak olduğunu söyleyen Dt. Özbölük; "Son zamanlarda ünlülerin de sıklıkla talep ettiği "Bonding Yöntemi" estetik diş hekimliği konusunda yetkin olan bir kişi tarafından yapıldığında gayet doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Dişlere ve diş etlerine hiçbir zararı olmayan tam aksine kişiye hem estetik hem fonksiyonel hem de ekonomik olarak katkı sağlayan Bonding Yöntemi sayesinde dişleri estetik dolgu vasıtasıyla uzatıp ya da aralıkları kapatarak kişinin kendilerine özgü gülüş tasarımını da yapabiliyoruz" dedi.

Hemen hemen bütün yaş gruplarına Bonding işlemi uygulanabileceğini söyleyen Dt. Özbölük, "Bonding işlemi yapılırken, genellikle 1 seans (15 dk-1 saat) yeterli olmaktadır ve bu süre içinde işlem uygulanmadan önce çoğu zaman dişi uyuşturmaya gerek kalmaz. Kullanılan malzemenin kalitesi ya da yapan hekimin el becerisi gibi faktörler bonding uygulanan dişin ömrününü belirler. Bu süre yaklaşık olarak 5-10 yıl civarındadır. Dişe çok az bir müdahale ile yapılabildiği için ömrünü tamamlayan Bonding yerine ilerde yeniden Bonding uygulaması tekrarlanabilir" diye konuştu.
Bonding yaptırdıktan sonra da çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Dt. Özbölük, "Kompozit rezin doğal diş kadar kuvvetli değildir . Bu nedenle dişlerimize nazik davranmalı , sert cisimleri (fındık, fıstık gibi) dişimizle kırmamalı, tırnak yeme kalem ısırma gibi alışkanlıklarımızdan vazgeçmemiz gerekmektedir. Bu dolguların uygulandığı dişlerin bakımı da doğal dişler ile aynıdır. Doğru fırçalama ve diş ipi kullanımı ile dolguların uygulandığı dişlerin temizliğini yapabilirsiniz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bonding Yöntemi ile İnci Gibi Dişler Hayal Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement