Bosna Hersek Türkiye ile Bütünleşiyor - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek Türkiye ile Bütünleşiyor

Bosna Hersek Türkiye ile Bütünleşiyor

Bosna Hersek'in Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek, "Bosna Hersek yeni bir döneme girmiştir."

01.03.2013 13:50

Bosna Hersek'in Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek, "Bosna Hersek yeni bir döneme girmiştir. Bu yeni dönemde Türkiye ile her alanda iş birliği yapmaya hazırız" dedi.

Bosna Hersek'in bağımsızlığının 21. yılı vesilesi ile basın toplantısı düzenleyen Fahri Konsolos Muzaffer Çilek, "Bosna Hersek ile Türkiye arasında ekonomik, bilimsel ve kültürel ilişkileri dostluk çerçevesinde geliştirmeye katkı sağlayan ve bunun için de bulunduğumuz binayı konsolosluğumuza tahsis eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündara teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Bosna'nın farklı etnik grup ve milletlere asırlar boyunca barış ve hoşgörü içinde bir arada yaşama imkanı sağlamasının örnek alınacak önemli bir özellik ve güzellik olduğunu ifade eden Çilek, Bosna Hersek'in ormanları, madenleri, bereketli toprakları ve temiz sularıyla zengin bir yer olduğunu, enerji, madencilik, tarım, turizm, sanayi ve ticaret başta olmak üzere onlarca sektörde yüzlerce karlı projenin yatırımcısını beklediğini belirtti.

Türkiye'de 2 milyondan fazla Bosna Hersek kökenli vatandaşın yaşadığını söyleyen Çilek, "Bu nüfusun büyük bir kısmı Bursa'da. Bursa, Bosna Hersekliler için önemli bir şehirdir. Konsolosluğumuz, Bursa ile Bosna Hersek arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlenmesi için pek çok önemli çalışmaya imza atıyor" diye konuştu.

Konuşmasında Bursa'da yaptıkları çalışmaları da anlatan Çilek şunları söyledi:

"Konsolosluk olarak, Bosna Hersekli firmaların Bursa pazarına girmesi ve Türk yatırımcılarla buluşması için destek oluyoruz. Bursalı firmalara Bosna Hersek'teki fırsatları tanıyoruz, yol gösteriyoruz. Yatırım ortamını kolaylaştırıyor, bilgi akışı sağlıyor, buluşmaları için köprü vazifesi görüyoruz. Akademik iş birliği ise bizim için çok önemli diğer bir husus. Bazı üniversitelerle öğrenci ve akademik kadro değişimleri yapmaktayız. Bu konuda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı (BUTGEM) ile önemli iş birliği gerçekleştirdik. Önümüzdeki yaz 30 Bosna Hersekli genç Bursa'da çeşitli alanlarda mesleki eğitim görecek" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek Türkiye ile Bütünleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement