BTM İle Keyifli Bir Mola - Son Dakika
Güncel

BTM İle Keyifli Bir Mola

BTM'de çocuklar atölyelere, veliler de söyleşiye katıldı.

15.04.2015 16:45

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) yaşları ikiden doksan ikiye dek değişen tüm bilimseverlere birbirinden farklı etkinlikleriyle hitap etmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta sonu BTM iki ayrı etkinliğe ev sahipliği yaptı. Tematik atölyelerde yoğun istek üzerine ikinci kez düzenlenen CSI Bursa Olay Yeri İnceleme Atölyesi bilimseverler tarafından büyük ilgi gördü. Kayıtların tamamen dolduğu atölye çalışmasına yaşları 8 ile 12 arasında değişen çocuklar katıldı. Delil toplama, laboratuvar incelemeleri, parmak izi alma gibi birbirinden ilginç deneyimler yaşayan öğrencilere Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü memurları rehberlik etti. Katılımcılar parmak izi alma cihazı ile kendi parmak izlerini aldılar, delil oluşturabilecek saç teli, kan örneklerinden DNA analizi, metal materyallerin incelenmesi gibi birçok ilginç deneyimi BTM'nin içine kurulan kriminoloji laboratuvarında yaşadılar. Etkinlik sonunda atölyede öğrendikleri inceleme metotlarını olay yeri inceleme ekiplerince kurgulanan örnek olay üzerinde delil toplayarak uygulayan çocuklar, ilginç görüntülere imza attılar. Kriminoloji laboratuvarında kullanılan ekipman ve delil toplama ile ilgili tüm detayları polislerin sunumu eşliğinde öğrenen çocuklar BTM'de macera dolu bir gün geçirdiler.

Minik dedektifler iz peşinde velileri söyleşide

BTM´de hafta sonları devam eden 'Velilerle Söyleşi'ye de bu hafta Uludağ Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde doktora eğitimine devam eden Eda Kılıç konuk oldu. Velilerin yoğun katılım gösterdikleri 'İyi Anne Baba Olmanın 20 Yolu' adlı söyleşide çocuk eğitiminde yapılan hatalara değinildi. Pratik çözüm önerileri ile velilere danışmanlık yapılan söyleşiye katılım da hayli yoğundu. Kılıç, söyleşi sonunda sorunlarını aktaran velilere de çözüm önerileri sundu.
Bilim dolu iki etkinlikle bilimseverlerin hafta sonlarına renk katan BTM'de gelecek hafta sonu yine birbirinden ilginç aktiviteler var. Tematik atölyelerde 'Yazılım Atölyesi Coder Doja Günü' ile küçükler yazılım dünyasına ilk adımı atacak. 'Velilerle Söyleşi'de ise 'Çocuk Eğitimcisi ve Oyun Terapisti Özge Selçuk Bozkurt'un katılımı ile 'Çocuklarla Kaliteli Vakit' temalı söyleşi yapılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BTM İle Keyifli Bir Mola - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement