Bu da Muhtarın Kar Küreme Aracı - Son Dakika
Güncel

Bu da Muhtarın Kar Küreme Aracı

Bu da Muhtarın Kar Küreme Aracı

Kastamonu'nun taşköprü İlçesi'ne bağlı Yukarışehirören Köyü'nde muhtar Satılmış Göksu, kendi geliştirdiği kar küreme aparatını traktörün arkasına takarak kardan kapanan köy yolunu sürekli açık tutuyor.

12.02.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun taşköprü İlçesi'ne bağlı Yukarışehirören Köyü'nde muhtar Satılmış Göksu, kendi geliştirdiği kar küreme aparatını traktörün arkasına takarak kardan kapanan köy yolunu sürekli açık tutuyor.

Kar yağışı nedeniyle Taşköprü'de kar kalınlığı 30-40 santime ulaşırken, birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Yukarışehirören Köyü yolu da kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Muhtar Satılmış Göksu, kendi geliştirdiği kar küreme aparatını traktörünün arkasına takıp yolu açtı. Muhtar Göksu, iki metal parçanın 'V' şeklinde birleştirilip altlarına küreme bıçağı monte edilerek yapılan aparat ile yoğun kar yağışında yolu sürekli açık tutmayı başardı.

Muhtar Göksu, 1000'in üzerinde köyü olan Kastamonu'nun yoğun kar alan bir bölge olduğunu hatırlattı. Her kar yağdığında birçok köy yolunun ulaşıma kapandığını belirten Göksu, İl Özel İdare ekiplerinin bütün köy yollarına yetişmekte zorlandığını, bu yüzden böyle bir icat geliştirdiğini kaydetti. Muhtar Göksu, şöyle konuştu:

"Traktöre bağlı şekilde kullandığımız bu araç ile köy yollarımızın ulaşımını sürekli açık tuttuk. Kaymakamlık bünyesinde hizmet veren araçlar, bizden daha uzak köylerin ulaşım problemini gidermek için seferber olurken, biz de elimizi taşın altına koymak istedik. Uygulamamız umarım örnek olur. Her şeyi devletten beklememek lazım." - Kastamonu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bu da Muhtarın Kar Küreme Aracı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement