Bu Hafta Babylon Yine Dopdolu - Son Dakika
Kültür Sanat

Bu Hafta Babylon Yine Dopdolu

Bu Hafta Babylon Yine Dopdolu

Kasım'ın ikinci konseri ise caz müziği üzerine profesörlük ünvanı da bulunan efsane basçı Richard Bona, Garanti Caz Yeşili kapsamında 6 Kasım günü grubuyla Babylon'da sahne alacak.

28.10.2014 14:50  Güncelleme: 14:52

Cazın profesörü efsane basçı Richard Bona, Balkanların kıvrak sound'larını remiksleyen Shantel, Very Very French Sebastien Tellier ve Babylon'un zamana yenilmeyen kalıcı gecesi Oldies But Goldies, hepsi bu hafta Babylon'da.

Babylon Kasım ayına, XXF Very Very French Festivali kapsamında, 5 Kasım Çarşamba akşamı aykırı sarkı sözleri, birçok farklı müzik enstrümanını ustaca konuşturması ve üç dilde söylediği melankolik şarkılarıyla dikkat çeken Fransız müziğinin çok yönlü ismi Sebastien Tellier ile yapıyor.

Konserine gelen herkesi büyüleyen Bona, The Richard Bona Quintet ile Afro-Küban cazın esintilerini, Brezilya'nın kibar melodilerini, Karayipler'in soğukkanlı ezgilerini ve Anglosakson popundan sesleri birleştiren duygu yüklü ve neşeli şarkılarıyla dinleyenleri kendine hayran bırakacak.

Yaptığı albümlerle en çok satan yabancı albüm listelerinin tepelerinde gezinen Shantel 7 Kasım Cuma akşamı "Disko Partizani" şarkısıyla haftanın yorgunluğunu attıracak. Balkanlar'ın geleneksel melodilerini ve Güneydoğu Avrupa'nın farklı ses renklerini, tasarlamış olduğu elektronik altyapılarla buluşturan Shantel'in neşeli, kıvrak sound'larının remiksleriyle, Babylon ahalisi, coşkulu bir gece yaşayacak.

Babylon'un 8 Kasım Cumartesi akşamı ev sahibi ise artık bir klasik haline gelen Oldies But Goldies gecesi. 80'ler, 90'lar, geçmişte bırakılamayan şarkılarla Oldies But Goldies, zaman tünelinde keyifli bir kaçamak yaşamak isteyenleri Babylon'da ağırlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Bu Hafta Babylon Yine Dopdolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement