Bu İlaç Kanser Hastalarının Derdine Deva Olacak - Son Dakika
Yaşam

Bu İlaç Kanser Hastalarının Derdine Deva Olacak

İngiliz bilim adamları tarafından bağışıklık sistemi kullanarak üretilen yeni ilaç, her yıl binlerce insanın yaşamını yitirdiği ilik kanseri için umut ışığı oldu.

21.07.2015 11:39  Güncelleme: 13:55

İngiltere'de yapılan araştırmalarda bağışıklık sistemini kullanarak üretilen yeni ilaç tüm kanser hastalarına yeni bir ışık olacak.

KANSER HASTALARININ YENİ UMUDU

Kesin bir tedavisi olmayan kanser hastaları için bulunan yeni tedavi yöntemi, kanser hücrelerini bulup etkisizleştirmek için vücudun kendi bağışıklık sistemini kullanıyor. Yapılan deneylerin sonucu birçok hastaya yeni umut oldu.

HER YIL BİNLERCE İNSAN ÖLÜYOR

İngiltere'de yapılan çalışma bu ilacın hastalığın ilerlemesini durdurduğunu ve hasta hücrelerin neredeyse yarısını öldürdüğünü ortaya çıkardı. Britanya'da her yıl neredeyse 2500 kişi ilik kanseri yüzünden yaşamını yitiriyor. Çok küçük yan etkilerinin de olduğu saptanan bu ilaç birçok hastanın iyileşme sürecine girmesine büyük katkı sağladı.

İLİK KANSERİNE SON

Genellikle ölümle noktalanan ilik kanserinde tedavi aşamasında hastalara büyük fayda sağlayan bu ilaç, belli bir parça ya da tümörde değil, kanser hücreleri bölüp zarar vererek sağlıklı kan hücrelerinin oluşumunu etkiliyor.

En etkili olduğu yerler ise; kaburga, omurga ve kafatası...

Bu İlaç Kanser Hastalarının Derdine Deva Olacak

Son Dakika Yaşam Bu İlaç Kanser Hastalarının Derdine Deva Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • LEVENT: Kanser ilaçları öyle bir rant ki devletler üzerinde bi güce sahip insanların tekelinde,bence buna izin vermezler,para hırsı insanlığın önüne geçmiş malesef.. 15 11 Yanıtla
  • Harputlu: Bugune kadar hep ayni sozler ama sonuc olarak ortada bisey yok 3 6 Yanıtla
  • Asdf: Her ay boyle haberler cikiyor son 15 yildir...ama bos. 3 3 Yanıtla
  • asim özbas: insallah sıfa olur.nıce insanlar bu hastalıkla mucadele edıyor.gencı yaslısı. 5 0 Yanıtla
  • excalib: çöken bir savunma sistemine kemoterapi ne kadar mantıklı ise ilaç firmalarının mucize buluşları o kadar mantıklı yeter artık kandırmayın milleti kemotreapi yaparak ölümlerini hızlandırmayın 4 0 Yanıtla
  • Asdf: Her ay boyle haberler cikiyor son 15 yildir...ama bos. 2 2 Yanıtla
  • seval gür: ne olacagi belli olmuyor anca icat ediyorlar 3 0 Yanıtla

Advertisement